Около 400 активисти бяха арестувани в Щутгарт

Германската полиция арестува около 400 леви активисти, които се опитаха да блокират достъпа до конгрес на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" в Щутгарт.

Партията се събра на конференция, за да се реформира и да се идентифицира като крайно анти-ислямска. "Алтернатива за Германия" иска в страната да бъдат забранени бурките, а джамииите да излязат извън закона. В залата се събраха около 2000 членове на партията, която на местните избори миналия месец спечели почти четвърт от гласовете в източната провинция Саксония-Анхалт.

Предизборната кампания на "Алтернатива за Германия" беше почти изцяло насочена срещу канцлера Ангела Меркел, която допускала "катастрофалното" решение страната да приеме милион мигранти и бежанци през 2015-та.

След избухнали сблъсъци между членове на партията и протестиращите пред залата, полицията се намеси. Около 1000 полицая заобиколиха тълпата.

Протестиращите гориха гуми и мятаха пиратки по полицаите и журналистите, които отразяваха конгреса. Въпреки безредиците и наличието на хора, въоръжени с метални палки, конференцията започна по план.

#1 boris 01.05.2016 в 08:12:24

Левите навсякъде са си леви-с метални прътове и "молотовки"

Новините

Най-четените