Все повече венецуелци бягат към Бразилия

Все повече нараства броят на хора от Венецуела, бягащи от родината си към Бразилия заради бедността и мизерията, пише BBC.

Въпреки атаките на бразилци срещу имиграционни лагери, венецуелци продължават да се насочват към границата между двете държави.

Според данни, представени от говорителя на бразилската армия, само за ден в северния щат Рорарима са пристигнали около 900 венецуелски граждани.

Броят на хората, които се опитват да избягат от икономическия колапс в страната предизвиква регионално напрежение. Освен Бразилия, която поема голяма част от мигрантската вълна, засегнати са още Перу, Колумбия и Еквадор.

Съседните на Венецуела държави вече предприемат различни мерки за справянето с проблема.

Несигурността в страната се задълбочи заради деноминацията на венецуелската валута. Действията на правителството целяха да се избегне крахът на икономиката.

Критиците на властта пък са на мнение, че действията на управляващите ще доведат до още по-голям хаос.

#1 Starija hush 24.08.2018 в 04:08:39

Един стар виц от 1965 година.Хрушчов и Аденауер решили да ходат на гости при президента Кенеди.Посрещнал ги по американските обичаи с пуйка.След разговорите подписали необходимите документи Кенеди решил да им покаже Холивуд с красивите артиски да си направят снимки.Тръгнали с кадилака по магистралата с 100мили в час.НО за изненада под един мост изкочил грамаден черен Дявол с вила и почнал да ги гони защото бил гладен.Г-н Кенеди вади долари и му ги хвърля белким се откаже да ги яде.Но дявола продължил пак да ги гони.Аденауер почнал да хвъля снимки от Бухенвалд с евреите как прават сапун но и това не го уплашило Дявола.На края Хрушчов извадил тефтерчето и написал бележка която хвълил на Дявола.Учудени гледат как Дявола хвърля вилата и копитата да не му тежат и почва да бега в обратна посока.Г-н Кенеди го пита какво му написа че така се уплаши и останахме живи?А нищо особено.Написах му само пътя по който е тръгнал води към Комунизъм....

Новините

Най-четените