Ще паднат ли визите за Канада?

Днес ще бъде обсъдено споразумението за свободна търговия между Канада  и ЕС. От него зависи отпадането на визите за българи и румънци.

За момента Белгия отказва да подпише споразумението заради липса на мандат от френскоговорящата област Валония.

Валонците искат нови директни преговори с Канада, още гаранции срещу американските корпорации, базирани на канадска територия и яснота за арбитражните търговски трибунали, които споразумението въвежда.

България и Румъния искат писмено потвърждение от Отава, че ще премахне визите през 2017-та.
„Ако трябва нашите бизнесмени да се редят с часове, с години да чакат, както е сега, то тогава как да обясним на народа, че приемаме това споразумение?" - заяви премиерът Борисов. Той се ангажира да предотврати преселването на роми или мигранти.

Очакваше се споразумението да бъде подписано следващия четвъртък.

#1 boris 21.10.2016 в 09:49:00

Той се ангажира да предотврати преселването на роми или мигранти. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Расист!

#2 Шамито 21.10.2016 в 15:22:07

Днес слушам уверението на Бат Бойко че визите ще падат а няма нищо реално взето решение от Канада.Сиренце в капана мили зомбита.

#3 Dox 21.10.2016 в 17:31:07

А, не, Шами. Вече сме в капана. Страната ни е получила гаранции от Канада, че визите за нейните граждани ще отпаднат. Същото се отнасяло и за Румъния. Вследствие на това България и Румъния подкрепят споразумението СЕТА. Това е последната новина от Брюксел - преди около час-два. Можеш да я видиш тук: http://glasove.com/categories/novini/news/kanada-svalya-vizite-bylgariya-podkrepya-seta Е, айде честито!

#6 Dox 21.10.2016 в 18:28:42

С нетърпение чакам момента, когато визите за Канада ще отпаднат. Веднага отивам там, някъде по на север. Ще изкопая дупка в леда и ще започна собствен бизнес.

#8 boris 21.10.2016 в 21:35:03

Ех, Канада, еех, Канада, ще продам червената си Лада, ще продам последната си риза, за билет до Монреал и виза...

#9 Dox 21.10.2016 в 22:21:28

А бе, Иване, ти не разбираш! Аз шопска ще си взема от тука - 5-6 пликчета замразена, в мразилката. Докато стигна там, те пак ще замръзнат. И ракия ще си взема - две-три 7-литровки гроздова /в бутилките от минерална "Горна Баня"/. На първо време ще ми стигнат. Огън няма да ми е нужно да паля. А ти какво си мислиш - че ще изкопая само една дупка ли? Не-е-е, приятелю - много ще са. Все от някоя ще бликне петрол. А може и да попадна на някоя златна жила, та тия приятелчета от Клондайк да си скубят косите от яд и завист. Само .... визите да паднат!!!

#11 Dox 22.10.2016 в 20:08:18

Да, вярно е, Иване. Имат запаси, та знае ли се. А за диамантите в Якутия се твърди, че са с по-добро качество от тези в ЮАР и Намибия. Четох сатия, в която се загатваше, че по въпроса е имало някакво неофициално споразумение между СССР и Де Беерс през 60-те. Нещо е изтъргувано, та последните все още да владеят пазара на диаманти. А за визите - не знам. Сега се санкционираме и не съм сигурен, че току така ще ми дадат. Може би, някой ден ако подпишем и с Русия накакво споразумение - да речем ЕВРАЗИАТОРГ, ЕУРЕЙШАТРЕЙД или нещо такова ... .

#12 sim4o 25.10.2016 в 21:10:20

.."Днес ще бъде обсъдено споразумението за свободна търговия между Канада и ЕС. От него зависи отпадането на визите за българи и румънци..." ---------------------- ВЪОБЩЕ НЕ ЗАВИСЯТ ОТ НЕГО! Кафенцето, май си се объркало! Да препоръчам биричка студена и шкембе с мнооооооого лютоооо .. и дано се осафериш, а? Ей и да обясним! Още 2014, ДАЛЕЧ ПРЕДИ да се заговори за каквато и да е СЕТА бе поставен въпросът ЗАЩО ВСИЧКИ граждани на САЩ и Канада пътуват БЕЗВИЗОВО в целия ЕС, а не всички граждани на европейския съюз имат право да пътуват за 90 дена безвизово? Ето да се чете : ".. .. съобщение на Европейската комисия, която днес бе домакин в лицето на еврокомисаря по миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, на среща с представители на България, Румъния и Канада по въпроса за визите ... .. разговорите участваха заместник-министрите ... Румен Александров и Филип Гунев, а от румънска - Йоан-Драгош Тудораке.. .. ...ЕК даде 2-годишен срок на Канада и на САЩ да премахнат визите за българи и румънци, който изтече. .. ЕК вече уточни, че ако установи липса на визова реципрочност (при която американци и канадци пътуват без визи до ЕС, но САЩ и Канада изискват визи за граждани на Общността), ще бъде принудена от законодателството да предложи премахване на безвизовите пътувания за гражданите на двете северноамерикански държави за срок от 12 месеца. .." Като по въпроса за визовата реципрочност имаме и решение : "Европейската комисия (ЕК) прие политическо съобщение до Европейския парламент и Съвета на ЕС относно актуалното състояние и следващите стъпки по отношение на липсата на реципрочност с някои трети държави в областта на визовата политика. Докато с Япония и Австралия беше постигната пълна реципрочност съответно през декември и през юни 2015 г., САЩ, Канада и Бруней продължават да прилагат визови изисквания за гражданите на някои държави .. Реципрочността в отмяната на визовия режим е принцип на общата визова политика на ЕС и съгласно правилата на ЕС, приети през 2001 г., ако в срок от 24 месеца липсата на реципрочност с трети държави не бъде коригирана, ... суспендиране на отмяната на визовия режим за гражданите на тези трети държави. Комисията има задължение да предприеме действия след изтичането на 24-месечния период. В случая на САЩ, Канада и Бруней този краен срок, определен от законодателя на ЕС, изтича 12 април 2016 г. .." Та КАКВА БЕЛГИЯ и КАКВИ споразумения те гонят бе , Кафенце??? Няма ли един редактор да ви монтира там един алкохолен дрегер? Имаме решение европейско .. от 2013 .. ако не паднат визите за ВСИЧКИ европейци за Канада, САЩ и Султанат Буруней - да се обмисли РЕЦИПРОЧНО ВЪВЕЖДАНЕ ОТ ЕС на визи за техни граждани, ако искат да пътуват! Въпрос на настояване е от българи и румънци, ЕК да изпълни тези реципрочни мерки час по-скоро! Толкоз!

Новините

Най-четените