Украйна няма да допуска руснаци между 16-60 години

Украйна забрани достъпа до страната на руснаци в боеспособна възраст. Това е една от мерките, които украинските власти предприемат след като бе обявено военно положение заради трите украински кораба, които Русия задържа.

Забраната важи за мъже от Русия на възраст между 16 и 60 години. Според украинския президент Петро Порошенко мярката е важна за възпирането на инвазия от страна на Русия, предава Reuters. Целта е да се попречи на руснаците да формират отряди на украинска територия, както и да не се позволи провеждането на операции, каквито Русия "се е опитала да проведе през 2014", обясни той.

Възможно е да бъдат наложени и санкции на руснаците, които в момента се намират в Украйна.

Същевременно Европейският съюз отпусна 500 милиона евро като финансова помощ за Киев, а председателят на Европейския съвет Доналд Туск предвиди, че в средата на декември Брюксел най-вероятно ще удължи санкциите срещу Русия в средата на декември.

В четвъртък американският президент Доналд Тръмп отмени среща с руския си колега Владимир Путин по време на Г-20 в Аржентина като знак, че Вашингтон не одобрява стореното от Русия след инцидента с Украйна в Черно море.

След него Украйна въведе военно положение за 30 дни в регионите на страната, които са най-уязвими на потенциална руска атака. Порошенко също така поиска НАТО да изпрати свои кораби в района.

#1 dedo adji 30.11.2018 в 23:30:02

А помислил ли е поросенко за 3-те милиона украински граждани, които работят в Русия?

#3 deaf 01.12.2018 в 11:22:31

Защо Путин го е страх да обяви официално война на Украйна?! А праща "зелени човечета" в Крим,които проведох насила референдум за присъединяването му към Русия. И също така праща нелегално "отпускари" в Източна Украйна. Голям страхливец е кремълския вожд! Има за какво да се страхува. Да обяви война означава да си сложи главата на дръвника пред Трибунала в Хага.

#5 SamVaims 01.12.2018 в 12:37:20

След като НАТО, EС, ООН и цялата световна общност се показаха абсолютно импотентни пред руската агресия в Украйна, тя разбира се продължава. Защо да спира? Бясното куче ще продължава да лае и хапе, докато не му бъдат избити зъбите.

#6 GETI 01.12.2018 в 13:46:17

Забраната за мъже, е вече и за жени: "Украйна ограничи достъпа на руски граждани от женски произход до територията на страната" https://fakti.bg/world/346503-ruskini-net * ЦРУ го е страх от украинците с двойно гражданство как ще гласуват на предстоящите избори. Усеща се напрежение, че времето на управление му наближава края.

#7 dedo adji 01.12.2018 в 14:32:01

... Бясното куче ще продължава да лае и хапе, докато не му бъдат избити зъбите. ... Ми кво чакаш, бе самчо, че не му избиеш зъбите. Айде, павето е на заплата при Путин, ами вие с глухия що не идете да биете рашки? Щото е по-лесно от клавиатурата. През 2004, когато чеченците взеха заложници в московския театър, в едно предаване по варненската телевизия един се обади, запенен от възхищение от чеченците, които разбиват руската империя и от желание да им помогне. Обадих се и аз и предложих да му платя пътя до Чечня еднопосочно та да помага. Не дойде да си иска парите. Сега предлагам на тебе и глухчо. Ще ви платя еднопосочно пътя до Мариупол. Глухчо ще трябва да дойде някъде от провинцията, ама ти си във Варна. Айде, кво чакаш.

Новините

Най-четените