Нов случай на убит чернокож от полицай в САЩ

Пореден случай на полицейски служител, който застреля невъоръжен чернокож мъж в САЩ - този път инцидентът се разигра в Южна Каролина, в градчето Северен Чарлстън. Униформеният Майкъл Слейгър стреля 8 пъти по бягащия пред него чернокож младеж, идентифициран като Уолтър Скот.

Полицаят е с повдигнато обвинение, след като очевидец е заснел убийството съвсем подробно с мобилен телефон, а по-късно кадрите се поява по водещите американски медии. Всичко започва от рутинна пътна проверка, когато двамата се спречкват и полицаят решава да арестува младежа.

Слейгър може да получи смъртна присъда или 30 години затвор. Уолтър Скот е арестуван десетина пъти за различни поводи, най-вече заради неплатена издръжка на децата му.

Всяка година американската полиция убива стотици, в повечето случай безнаказано, но зачестилите посегателства срещу чернокожи младежи предизвикаха вълна от недоволство, особено след продължителните бунтове във Фъргюсън, където полицай уби чернокож младеж заради кражба на кутия пури.

#2 veselavesela 08.04.2015 в 11:37:18

„Всичко започва от рутинна пътна проверка, когато двамата се спречкват и полицаят решава да арестува младежа.....” !СПРЕЧКВАТ! !Жертвата досега има около десет ареста за различни нарушения ! "Фъргюсън, където полицай уби чернокож младеж заради кражба на кутия пури." Ма , да точно заради пурите беше Кафето пишете глупости. Горките невинни агънца дето нищо не правят / изключая грабежи, побоища, дрога, убийства/, а лошите чичковци полицаи ги стрелят "расистко"

#3 John Smith 08.04.2015 в 11:51:58

Изстрелял е 8 патрона???? Определено не е искал да го рани....на тия психопреглед правят ли?

#4 veselavesela 08.04.2015 в 12:25:23

"Изстрелял е 8 патрона???? Определено не е искал да го рани....на тия психопреглед правят ли?" --------------------------- Да, на тия правят психопрегледи. И не само психо, покриват много други нормативи, дето малко бг полицаи ще издържат. Явно с времето стават свидетели на толкова гадости и ужасии причинени от разни бандюги, че нищо чудно в даден момент да стават "хахо".

#5 John Smith 08.04.2015 в 13:07:40

И тука си имаме престъпници , ама полицията не ги гърми с картечница. Стреля се във въздуха първия път , втория е стоп патрон, третия е в краката и ако това не спре престъпника се стреля "на месо". Трябва да си рядко откачен да застреляш човек с 4 патрона и другите 4 да му ги пуснеш в главата за по сигурно.

#6 veselavesela 08.04.2015 в 13:43:39

"И тука си имаме престъпници..." И бла, бла, бла... Дума за сравнение не може да става за степента на риск за живота на полицай тука и там.Излиза и не знае , дали ще се прибере вечерта. Особено в някои райони, дето всеки втори ти размахва патлак под носа. Как се овладява това?! Що пък веднъж не гръмнаха някой, дето не е криминално проявен! Не оправдавам убийството, но пак повтарям - в някои райони и стоманена психика ще се пропука. И тези истории не се отнасят само до черни, и по лайт траш се стреля...

#7 veselavesela 08.04.2015 в 13:47:46

Южна Каролина 80% работят.

#8 John Smith 08.04.2015 в 14:37:16

Бах ги в престъпниците- единият го утрепаха за кутия пури, другия за неплатена издръжка на децата му.

#9 Rodrigo Diaz de Vivar 08.04.2015 в 15:05:20

John Smith "Стреля се във въздуха първия път , втория е стоп патрон, третия е в краката и ако това не спре престъпника се стреля "на месо"." Няма такива филми 'Жони. При полицейска стрелба няма как да стане. Оръжието се носи само с един вид амуниция. По закон. Няма "стоп", после "змийски", после бойни. Устно предупреждение, предупредителен изстрел и след това "на месо". Друг е въпроса как ще обясниш мотивите си за стрелбата, ако си убил мишената си.

#10 pepe 08.04.2015 в 17:03:03

Това си е човешки "данък оръжие" - полицая е несигурен, дали ще се прибере в къщи, трябва да респектира, трябва да е готов да приложи overwhelming force при най-малкия повод, дори "изпреварващо", защото каква файда от force, ако вече са ти пуснали куршума...

#11 diegos 11.04.2015 в 09:26:07

А бе, гледах въпросния клип... 8 куршума в бягащ мъж. Като на стрелбище. Дистанцията между двамата беше не повече от 15 м (когато негъра падна). Т.е. полицая имаше възможност да го рани и то само с един изстрел, младежа не направи никакви движения които полицая можеше да тълкува като заплаха за себе си, че да изпразни половин пълнител (не му знам оръжието, но повечето там са с Глок, а те имат в зависимост от модела от 15 до 17 патрона)... Общо взето, полицията постъпва така, конкретно срещу чернокожи, защото се чувстват защитени от системата. Ако имаха страх от нея, че ще бъдат разследвани адекватно и обективно, щяха да премислят преди да гърмят сватбарски. "Любимият" ми случай, пак от скоро, когато след сигнал, че някакво дете размахва оръжие по минувачите, атомобила на ченгетата с мръсна скорост нахлу в полезрението на камерата, наби спирачки и в движение полицаите изскочиха и откриха стрелба ... по 8 годишно чернокожо момче. Няма "стой", "хвърли оръжието", предупредителен изстрел... на поражение. Беше покъртително, приличаше на нахлуване на кавалерия в индианско селище...

#13 veselavesela 11.04.2015 в 10:52:47

@"А бе, гледах въпросния клип... 8 куршума в бягащ мъж. Като на стрелбище. Дистанцията между двамата беше не повече от 15 м (когато негъра падна). Т.е. полицая имаше възможност да го рани и то само с един изстрел, младежа не направи никакви движения които полицая можеше да тълкува като заплаха за..." ------------------------ Застреляният младеж е бил спрян за неизправни светлини на автомобила си. Абсолютно всички с неизправни коли биват възприемани, като потенциална заплаха за останалите водачи .Всички водачи винаги, повтарям- винаги биват спирани глобявани и отстранявани от движение при такива ситуации. Адмирирам това! Конкретният случай ми е много странен! Питам се , защо този би побягнал, ако става въпрос само за едни стопове. Подозирам, че се е случило, нещо , което редовно се случва при този тип бандюги - отказват да се подчинят, нападат полицай, обиждат полицаите и въобще всячески се стремят да провокират и ескалират напрежение. Била съм свидетел на такова повдение. Не признават закона. Пак, повтарям, не одобрявам убийството, но в мен си остава съмнението, че за да тръгне да бяга на този работата не му е била чиста.

#14 veselavesela 11.04.2015 в 10:55:19

ПП По-долу в коментарите съм имала предвид, че 80% от населението в Ю Каролина НЕ работи.

#15 diegos 11.04.2015 в 12:03:45

Пак, повтарям, не одобрявам убийството, но в мен си остава съмнението, че за да тръгне да бяга на този работата не му е била чиста. * * * А бе, госпожо, не ви ли притеснява факта, че няма логическа връзка между "работата не му е чиста" и "гръмни го в гръб с ОСЕМ куршума". По скоро "гръмни го с ОСЕМ куршума" върви с "оказал съпротива и извадил нож, пистолет, автомат". От 15 метра спокойно можеше да го простреля в крака- защо ОСЕМ куршума в човек който даже няма зрителен контакт с теб- как полицая е почувствал заплахата, че да постъпи баш по този начин??? И да, правилно сте казала, че не одобрявате убийството, защото това си е убийство. Не самозащита.

#16 veselavesela 11.04.2015 в 12:25:41

Абе, Господине, не сте били там, не знаете какво се е случило преди това, не знаете , защо убитият е тръгнал да бяга и...нищо всъщност не знаете, Както и аз, но поне, както казах- била съм свидетел на наглото поведение на бандюги разни към полицаи. И отново повтарям- НЕ ПРИЗНАВАТ ЗАКОНА. А, държава , в която законите са нищо не е държава. Примери ли искате

#17 veselavesela 11.04.2015 в 13:00:30

@ "Общо взето, полицията постъпва така, конкретно срещу чернокожи, защото се чувстват защитени от системата" ----------------------- Нова глупост! Най-големи са точно притесненията при черните, защото винаги при стълкновения по повод престъпните им деяния , акцентът тенденциозно се измества за да се визира, като расистки такъв. Бил ли си в Южна Каролина? Аз съм била - пoвечето черни са на социални. Занимават се с глупости. Цените изкуствено задържани - евтино и достъпно. Работа има за тези , които искат да работят. Що за дебил трябва да си да се тъпчеш , като гъсок, за да надхвърлиш/ 160 кг. -цифрата е примерна, забравила съм ,колко е минимумът/ и да те признаят за болен за да минеш и да живееш на социални. Че и да ги поддържаш сетне тези , за да не ти отнемат субсидиите.

Новините

Най-четените