Опозицията готви траурно шествие в центъра на Москва

Убийството на Борис Немцов, което се случи часове преди планираното протестно шествие "Весна" ("Пролет"), накара опозиционните лидери в Русия да организират траурен поход в центъра на столицата.

Така опозиционерите смятат да се противопоставят на опита на Московското кметство да ограничи шествието в столичното предградие Марино.

"Проведохме съвещание във връзка с организацията на шествието на 1 март. Във връзка с трагичното събитие - убийството на Борис Немцов - отменихме антикризисния марш в Марино и смятаме да проведем траурно шествие в центъра на Москва. Ще започнем преговори с общината по този въпрос", пише в блога си бившият руски премиер Михаил Касянов, който заедно с Немцов беше съпредседател на РПР-ПАРНАС.

Малко по-късно от местната управа на Москваиздадоха разрешение за пренасяне на шествието от Марино в центъра. Походът ще завърши с акция по полагане на цветя при Големия мост на река Москва, където загина опозиционерът.

Московските власти дори обещаха да организират информационна кампания за гражданите за промяната на маршрута и времето на шествието.

Междувременно симпатизанти на Немцов се събраха на мястото на разстрела, за да изразят почитта си към жертвата на атентата.

По предварителните заявки на организаторите на шествието се очакват около 100 000 участници.

#1 diegos 28.02.2015 в 09:50:36

Ма как пък съвпадна с планирания митинг на опозицията... Путин нарочно е търсел този ефект, а? Ебати... значи, да преценим, Путин е с 85% подкрепа в Русия (изледване буквално от вчера), Минск-2, дипломатическа победа... ЕС онзи ден казаха, за сега няма нужда от нови санкции... и изведнъж, троп, убийство на някакъв опозиционен динозавър, към когото дори западните медии през последните 5 години проявяваха нулев интерес... И какви са изводите?

#2 sim4o 28.02.2015 в 11:03:34

"2015-02-27 19:33 Московское городское отделение КПРФ получило официальное письменное разрешение на проведение шествия и митинга за отставку правительства 1 марта. Валерий Рашкин, зам. председателя ЦК КПРФ, первый секретарь МГК КПРФ, депутат Государственной Думы: "Мы отстояли свои позиции на проведение мероприятия в центре Москвы! Сейчас на руках имеем все официальные документы от мэрии. Сбор в 11:30 в Новопушкинском сквере, шествие пройдет до конца Тверского бульвара, где завершится митингом. Мы - за отставку правительства Медведева и за формирование в России профессионального Правительства народного доверия и национальных интересов!" ------------------------- КПРФ - Комунистическа Партия на Руската Федерация ... Истински Демократи с грижа за бедните хора! Държавният Департамент ги подкрепя! Маркс, Ленин, Обама !! Поздрави

#3 sim4o 28.02.2015 в 11:05:55

КПРФ ... истинската опозиция ??? Нашите непеошки, ще ходят ли тази година на техните митинги в Москва ... да поразвеят червени знаменца със сърпове и чукове ... Държавният Департамен, я да пусне Опорни точки, че да четем интересни соросоидални коментарчета ... къде е Девоин, къде го Оня Дето Са Го .. ??!

#4 Conspirator 28.02.2015 в 14:41:54

Основната цел е постигната.Началото на руската ''весна''/пролет/беше насочено от Московското кметство в предградието Марино,но разстрелът на Немцов връща замисълът на организаторите.Траурното шествие ще премине през същинския център на Москва,под стените на Кремъл. Никак не е трудно да се предвиди,че ''някой''ще стреля по траурното шествие и ще избухнат масови безредици и вопли към ''световната демократична общност''. Преди сто години,посредством убийството на Урицки/шеф на Петроградското ЧК/болшевиките наложиха Червеният терор. След сто години,възползвайки се от убийството на Борис Немцов ще наложат Финансовият интернационален терор. Следващите пет дена/до 5-и март/ще докажат напълно сентенцията,че всякакви средства оправдават целта,а тя е винаги една и съща-потапяне на Русия в хаос и бързо овладяване на суровинната база.

#5 sim4o 28.02.2015 в 20:05:54

В момента по Първи руски канал ОРТ върви обсъждане на убийството. Е, не, велики са руснаците! Енто това е нация!!! Всички – и опозиционери, и проправителствени, и всякакви (говоря за елита) всички говорят едно – това е удар срещу Русия!!! Срещу цяла Русия!!! Шапка им свалям!!!

#6 thefish33 28.02.2015 в 23:35:56

sim4о, да ти дам лигавник, да се забършеш малко?Че като гледам как си се олигавил, гледайки руска телевизия (това е твое право, разбира се) , направо се чудя дали да не се обадя на 112, да дойдат ония с ризката с безкрайните ръкави... От като стана това убийство, в няколкото сходни статии, чета, и не вярвам на ушите си - тези дето коментират пламенно в подкрепа на кого? направо искате едва ли не да станем (както на времето за малко) република от Руската Федерация.. .Няма да изразявам подкрепа към никого и към нищо, но ще ви задам един въпрос - а той е - нима убийството на човек (Немцов, другите, дето им режат главите за незнайно какво, тия дето ги стрелят по редакциите, пак незнайно за какво - една две карикатури) е приемливо?За каквито и да е цели? А вие , дето сваляте шапка на един държавен ръководител , какъвто е Путин, вие защо не живеете в неговата държава (защото тя е негова)? Няма да си позволявам да обиждам никой, ама си стоите тук, където сме далече от тези неща , които се случват по света, ядете с пари , изкарани от професията ви, без да ви хвърлят бомби по главите, плюете всички и всичко, свързано с нашата държава, подкрепяте неща, които ако се случат, това което сме преживели при Тодор Живков, ще ви се види (на някои) като лятна почивка?А на други ще им се види като самия Ад... Такива хора, извинете ме ако греша, но се наричат безродници... Справка: http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/безродник Да живееш в една държава, ако си роден в нея, означава да я обичаш, и да поставяш нейните интереси пред тези на другите държави. Това важи за всички случаи. Ако нещо те е принудило да живееш в друга държава, трябва да спазваш нейните закони, най малкото което е. А най жалко ще е, ако за това, което пишете, получавате някакво възнаграждение , от някой , за когото нашата държава е пречка на неговите цели. Ако пък не получавате , а го пишете по "съвест" (в кавички, защото явно няма такова нещо) , моят съвет е - живейте си, и мислете къде живеете, за кого работите, и чии интереси защитавате. И какво ще загубите, ако се промени дори и малкото, което имаме.

#7 AlahAkbar 28.02.2015 в 23:51:59

Савецките латерни се веселят здраво. Рублички валят от небето. Жалка продажна и безродна сган...

Новините

Най-четените