И нападателят от метрото в Берлин е българин

Германската прокуратура е разпознала извършителя на бруталния хулигански акт от 27 октомври в метрото в Берлин.

Мъжът, чието име не се разкрива, е български гражданин, съобщава Berliner Zeitung. По информация на източници от изданието, нападателят вече се е върнал в България.

Информацията за националността на извършителя е потвърдена от прокурор и пред Die Welt.

Главният заподозрян за нараняването на жената в станцията на берлинското метро все още е на свобода. Полицията смята, че е само въпрос на време той да бъде заловен. Той беше разпознат ден след като друг българин - 39-годишен мъж, присъствал на местопрестъплението - беше задържан и разпитван от прокурорите на Берлин.

Германските власти проучват варианти за изпращане на искане за правна помощ до България. Посолството на България в Германия е уведомено за инцидента и е поискана помощ за откриването на извършителя на нападението. Berliner Zeitung съобщава, че вече е започнала съвместна дейност между институциите на двете държави.

Прокуратурата в Берлин посочва още, че нападателят и жертвата не се познават, а агресията е непредизвикана.

Инцидентът се е случил на 27 октомври 2016 г., малко след полунощ, когато група от четирима млади мъже в нетрезво състояние преминават през стълбищата на метростанция "Херманщрасе" в квартала Нойкьолн в германската столица. Записът от камерите за видеонаблюдение беше публикуван едва шест седмици след престъплението:

Внезапно един от тях - неизвестен все още извършител - рита силно в гърба младо момиче, което пада по стълбите на станцията. Момичето е счупило ръката си при падането.

Нито един от групата му не помага на жертвата да се изправи. Българският гражданин, който беше идентифициран тази седмица, вдига изпуснатата бутилка бира от стълбищата и си тръгва заедно с останалите мъже.

#1 Бам 14.12.2016 в 17:40:47

Мдаа кофти. А така ми се щеше да не е с български паспорт. На територията между държавите Сърбия, Гърция, Турция и Румъния стават странни неща. Сега ако ще да се окаже,че е бимбистанец с български паспорт - свърши тая. Как бе майка му дееба не стана ясно, че демокрацията и свободата са за умните и честни хора, за другите боклуци - диктатура и режим. Да затварят границите и да държат животните в клетката, щот срам и позор голям

#2 raimond 14.12.2016 в 18:14:49

Българин да ме наричат , първа мъка е за мене .... И не защото е лошо да си българин , а защото масовото българи първи скочиха че е бежанец , и не щеш ли , баш българин се оказа , ма то по паспорт и ромите са българи били ,,, , ама ако се окаже сега вместо капка ромска А направо литър Сидерова кръв , какво ще се окаже , че не е българин ли ,,, ми не мазната нашенска душица тогава ще рече , че всяко стадо си има мършичка ... но що за българин би допуснал това , и не би си избърсал нечистотиите във нещо друго по мръсно , според него , само за да стане чист в собственото си безочие и удобен двойнствен морал ... ?! Не истината е пластична що се отнася да се брани родното национално ни самочувствиийце . Ех горд хленч , за който все някой друг ни е виновен , но българците все сме чисти жертви и снежинки ... .

#7 Виктория Пенелопова 07 14.12.2016 в 20:14:30

Къде и Дядката-патриотар???Къде си бе, Дедо Хаджи?? Кажи нещо патриотично на хората, че да им светне!

#8 Виктория Пенелопова 07 14.12.2016 в 20:30:36

Бам, не се занимавай с Мако. Той е съпричастен. Да не кажа СЪучастен. Подсъзнанието му е обсебено от агресия. Този човек има нужда от помощ, но никога няма да си го признае.

#9 Бам 14.12.2016 в 20:52:49

срам, позор и съжаление, че тия подчовеци са притежатели на български паспорти. Не мога и да ги нарека българи щот после иди обяснявай на децата, че и тия са българи като тях и родителите им. Това последното е за тия като мен, дето са теглили една майна и са се запиляли по света, те ще разберат.

#11 x12144 14.12.2016 в 21:11:59

А после ни убеждават, че имало липсващо звено в еволюционният процес... Те го, на...мутанта му с мутант.

#12 SamVaims 14.12.2016 в 21:12:43

Да бе, наистина патриортарите нещо заглъхнаха. Къде сте момчета, хайде на протести срещу емигрантите, които нахлуват и превземат цивилизования /ни/ свят.

#13 dedo adji 14.12.2016 в 21:47:50

Би трябвало да се скрия в миша дупка, но не мога да не се отзова на предизвикателството на Виктория. Педихлопова, аз не съм патриотар, а патриот, макар че за твоята пасмина е трудно да схване разликата. Не мога да ви кажа нищо от което да ви светне. Никога не съм защитавал боклук, само защото е българин. дотук имаме показанията на един българин пред германската полиция срещу друг българин. Германската прокуратура заслужава повече доверие от българската. Да си съберат данните, да направят поръчка, и нашата прокуратура и полиция ще се счупи да я изпълни. Да се издири боклукът и да се предаде на германците да го съдят. Няма да мръдна пръст в негова защита, ако ще да е пряк потомък на Аспаруха.

#17 GETI 15.12.2016 в 00:00:39

БЪЛГАРИН или български гражданин! има огромна разлика. Българин е етническа принадлежност,а български гражданин може да бъде всеки,който няма нищо общо с българският етнос. ако се окаже „български гражданин“,ще е меко казано престъпно,това което правят медиите.

#18 rare case 15.12.2016 в 09:51:07

Хаджията, дръж се като мъж и си признай, че тезата, която защитаваш е гнила и се основава единствено на твоето инсуфициентно мислене. Няма "пасмина" на Пенелопова или както ще да я наричаш. Просто има хора, които виждат нещата ясно, а не през замъгления поглед на Динко от Ямбол. Всъщност, ако има пасмина, това е точно твоята и на Динко и на тоя изрод от Добрич.

#19 dedo adji 15.12.2016 в 10:32:54

Редкия, аз не защитавам никаква теза. Само не приемам вашата, че заради престъплението на един български гражданин, още не е доказано, че не е циганин, трабва всички българи да си посипем главите с пепел и да станем по-ниски от тревата пред великите европейски демократи. Работил съм в немски фирми 7г. и не съм им дал поводи да кажат нещо лошо за българите. Допирни точки с изрода от Добрич нямам. Циганин не пускам и клозета ми да чисти. А ако държавата си изпълняваше функциите, нямаше да има нужда от Динко. Сега, ти като ме слагаш в един кюп с изрода и динко, аз да те сложа ли в един кюп с красимир кънчев и антибългарския хелзинкски комитет?

Новините

Най-четените