Ердоган нарече холандците фашисти

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган описа холандците като "отломки на фашисти и нацисти", след като дипломатическият скандал покрай отказаната визита на турски министър.

Външният министър на Турция трябваше да говори в Ротердам в събота, за да агитира за подкрепа към турския референдум за преминаване към президентска република. Властите обаче забраниха събитието заради мерки за сигурност, а на самолета на министъра беше отказано разрешение за кацане.

Холандският премиер Марк Рюте нарече забележката неуместна и налудничава.

„Не е редно турски министри да водят кампания в Холандия сред холандския народ, с вероятно с турски паспорти, да, но преди всичко холандски граждани", каза още Рюте.

Ердоган заплаши да блокира холандските полети в страната заради забраната за кацане на министъра.

Външният министър Мевлют Чавушоглу също предупреди, че Турция ще наложи тежки санкции, ако визитата му бъде спряна.

Рюте каза в изявление, че тези заплахи със санкции правят невъзможно търсенето на разумно решение на ситуацията. Той допълни, че са водени разговори за това планираното събитие на Чавушоглу да се състои в по-тесен кръг в турско консулство или в посолството.

#1 TheRock 11.03.2017 в 19:18:06

Ха ха ха!!! Фашиста нарича другите фашисти!

#2 AlahAkbar 12.03.2017 в 10:53:21

Тоя мистър П. е напълнил главата на Ердоган и и кликата му с бръмбари или просто ги е активирал, как не се усещат, че те ще платят неговата сметка, че и с лихвите... Съвсем се самозабравиха читаците, но Холандия не е България на тиквата дето гъзи на всеки малко по-силен! Дет се вика и арабите им са по различни - справка Ахмед Абуталеб. А нашите посткомунисти предадоха за курбан беззащитни и невинни хора, само за потупване по главата, в 21 век, в Европа...

#3 theo 12.03.2017 в 17:07:14

Някои хора тук май имат доста къса памет, а? До вчера ги гледахме великите европейски "суверенни държави" как вкупом му се дупеха на Ердоганя, изплезили езици от бързане да изпълнят и най-малката му прищявка. Или, може би, сегашното положение в Европа не е на 80% по вина на Султана, ммм?

#4 TheRock 12.03.2017 в 20:46:21

GETI | 12.03.201713:19 Аз искам България чиста от измет като теб и подобните ти!

Новините

Най-четените