Ирландия каза "да" на еднополовите бракове

Ирландия гласува в подкрепа на еднополовите бракове с исторически референдум, стана ясно от първите резултати от преброяването на гласовете. Над 3.2 милиона души участваха в допитването вчера, което ще промени Конституцията на страната, като даде право на хората с различна сексуална ориентация да минат под венчилото.

Правителството на страната изрази очакване, че референдумът ще бъде положителен. Засега екзитполовете дават около 60 на сто подкрепа за брачните съюзи на гейове, лесбийски и трансполови.

От ранното утро вчера ирландците бяха активни, а ако резултатите се потвърдят по-късно днес, Ирландия ще стане първата държава в света, легализирала еднополовите бракове с референдум. Това се случва 22 години, след като Дъблин декриминализира проявите на хомосексуалност.

В страната има и министерство на равенството, което проведе кампания за вота „за". "Мисля, че референдумът е спечелен. Дори области, които не биха били причислени към либералните, са гласували масово за подкрепа", коментира ресорният министър Аодан О'Риордън.

Здравният министър Лео Варадкар, който по-рано през годината призна, че е гей - за първи път в Ирландия, сравни допитването със социална революция. Някои католически групи, твърди противници на еднополовите бракове, признаха поражението.

Според резултатите отговорите "за" преобладават както в столицата Дъблин, така и в провинцията.

В Европа еднополовите бракове са легализирани в Холандия, Белгия, Испания, Норвегия, Швеция, Португалия, Исландия, Дания, Франция, Англия, Уелс, Шотландия и Люксембург. В Словения законът за легализиране на еднополовите бракове все още не е обнародван, а Финландия прие такъв закон през 2014 г., но той се очаква да влезе в сила през 2017 г.

#1 straight 23.05.2015 в 16:11:11

Бахмааму!!! Педерастията се разпространява като чума!

#2 паяка 23.05.2015 в 16:59:11

педерасиииииииииииии!

#3 dimis 23.05.2015 в 17:26:40

Екипа на webcafe може с облекчение да отпразнува "победата"...

#4 Мъц 23.05.2015 в 18:50:37

60% подкрепа от гласувалите 3,2 милиона означава близо два милиона гласували "за". Според Уикипедия населението на Ирландия е около 4,5 милиона. Като извадим от 4,5 милиона, децата и възрастните хора които не са гласували, излиза че населението на Ирландия е предимно педали.

#5 Алилуйщина 23.05.2015 в 19:25:32

Притча за зебрите Имало един еколог, който се интересувал от зебри. Посетил едно стадо в Африка и забелязал, че сред тях имало някои хомосексуални. Само че не всичко около тях било наред. Първо, не раждали зебърчета. И второ, другите се отнасяли с подозрение към тях – държали се настрана, и когато някоя хомосексуална се приближала, се случвало да я ритнат... Екологът написал проект за подобряване живота на хомосексуалните зебри. Трябвало да им се помогне да се размножават – като разни зебърчета се прикрепят към тях и предполага се, усвояват техния начин на живот. Да им се осигури охрана по време на паша и пиене на вода, за да се разбере, че не са по-лоши от другите; и като компенсация за досегашното отношение. Ако някоя ги ритне или ухапе, да бъде отвеждана... И т.н. Защото хомосексуалните зебри не бива да живеят по-зле от останалите. Такъв бил проектът. Какво мислите, че казали по-традиционно настроените еколози на своя колега? Те казали така: „Скъпи колега, не ни харесва вашият замисъл. И тези, които са го финансирали, също не ни харесват. Не се месете в делата на природата. Оставете зебрите да се оправят сами помежду си – те от хиляди години са си така и ако са пострадали нещо, то е от хора като вас... Сега ако зебрите в това стадо забележат, че е по-изгодно да си хомосексуален, тогава и те ще станат такива и цялото стадо ще измре – поради липса на зебърчета. Това ще наруши екологичното равновесие в региона. А екологът трябва да поддържа екологичното равновесие, а не да го нарушава. Затова се приберете вкъщи и се заемете с друго, иначе ще подадем жалба срещу вас еди-къде си...”.

#6 Виктория Пенелопова 07 23.05.2015 в 21:09:39

Мъц, за огромно твое неудоволствие, ще трябва да то съобщя, че ирландците, години наред са обявявани за най-хубавите мъже на света. Генът им е страхотен - смугла кожа, светли очи, тъмно руса коса и .....ирландско уиски. Това, че ирландският народ е толерантен е само +++за народа.

#7 Мъц 23.05.2015 в 21:25:47

Притча за педалите Имало едни гейове, които искали да им казват хомосексуалисти, но истината била че, били педали. Те искали да си имат детенце. Ден след ден правили опити да забременеят. След безброй еякулации и два разтегнити до неузнаваемост ануса, те решили че тая работа без вагина няма да стане. Тъй като никой от тях си нямал вагина (дори Ваня, по кръщелно Иван), решили да си осиновят. Закона не позволявал осиновяване от педалски двойки и те решили да плачат в интернет. Решили също да съдят държавата заради сексиският термин "Осиновявам". Те искали да си имат дъщеричка и искали да "Одъщерят" едно малко момиченце, на което да дадат любов (майчината любов в случая идва от бащата/майка Ваня). Тъпата, задръстена държава обаче, нямала закон за педалските двойки и Ваня и Гошо си хванали шнуровете и разтегнатите ануси и заминали за Ирландия. Притча за педалките Имало едни жени, 'дето били мъже (поне едната от тях била много мъж). Тя си нямала пенис, но си имала кауза. Искала да води "прайда" (педалската глутница) и настроила вагината си на вълна (ударението да пандне на "а") борба. Това направила, оставяйки си дълга вълна (ударението да падне на "ъ"), на венериния хълм. Нейната жена имала трудната задача да изкачва високият, горист хълм всяка вечер, а за награда очаквала дете. Тя упорито търкала и бъркала по планини и пещери, но детето така и не идвало. Опитвали инвитро, но имало несъотвествие в яйцеклетките им. Опитали всичко. Опитали чистият планински въздух. Опитали участия в телевизионни блокове. Нищо не помогнало. Жената-жена, все не можела да забременее от жената-мъж. Искали да отидат в Ирландия, но жената-мъж отсякла... Остава.ме!

#8 Мъц 23.05.2015 в 21:32:35

6@Виктория Пенелопова И колко години още ще бъдат обявявани за най-хубави мъже, след като гей двойките им започнат да осиновяват индийци и негри, 'щото няма да има друго за осиновяване? Въпросните "смугла кожа, светли очи, тъмно руса коса....", трябва да се предават генетически. Не виждам как ще стане това, докато Джони го навира в ануса на Джейми.

#9 krismin 23.05.2015 в 22:45:18

Мъц, успокой се бе човек, положението си има и добри страни. Колкото повече хомосексуалисти, толкова повече жени за вас, хетеросексуалните. Не виждам защо се оплакваш. Няма нужда от истерии. Дишай дълбоко

#10 Мъц 23.05.2015 в 23:06:35

9@krismin Спокоен съм. Дишам... Издишам... Дишам... Издишам... Дълбоко вдишвам.... Дълбоко издишам.... АААААА-ЪЪЪЪЪЪ!!!! Спокоен съм. Истерията ми изчезна. ГъзЪ ми се затваря и заспива.... ААААА-ЪЪЪЪЪ. ГъзЪ ми спи... чувства се спокоен.... АААА-ЪЪЪЪЪ.... гъзЪ ми спи, а някой ближе сладолед. ГъзЪ ми спи... ААААА-ЪЪЪЪ. Медитирам. ГъзЪ ми спи. Ануса ми се отпуска в блаженно спокойствие и издава звук. Някои биха го нарекли "пръдня", аз му казвам "мъркане"! Спи.... ААААА-ЪЪЪЪЪ. Дишам-издишам. Женички навсякъде... ммммм. Мрън-мрън... още-още. Вече не се оплаквам... мммм. Анални удоволствия.... мммм. Ирландия.... ммммм. ОЩЕ! ОЩЕ!!!

#11 krismin 23.05.2015 в 23:41:21

@ Mъц Видя ли колко е лесно. Сега между вдишванията може да си повтаряш, че хомосексуализмът не е заразна болест и няма как да я прихванеш защото някъде в Ирландия някой е решил да узакони връзката си с някой, с когото и без това си живее. Както в половин Европа, между другото.

#12 Мъц 24.05.2015 в 00:10:55

11@krismin Ми не е лесно. Уча се да въздишам през гъзЪ, ама ми е тесен ануса. Трябва да го разширя с гей упражнения и пръдните ми да станат - тихи. Като полъх на вятъра. "Половин Европа", вече е цяла. Светът е ваш. Лошата новина е че сте много. Добрата новина е че няма как да се размножите.

#13 Rowan 24.05.2015 в 06:49:49

Това по друг повод е писано, но става за поздрав към братския ирландски народ: ------------------------------------- Аз тъкмо връщам се от плажа и бързам тука да разкажа за случка леко тривиална за една любов ан….лна. Препичам задника си аз, и виждам в онзи ранен час, младежи двама си вървят и нежни думи си шептят. С размери като гардероб единия приличаше на бог, а другия със структура овална замяза ми на амфора банална. Усмихнати и замечтани, преплели здраво влажни длани, разхождаха се с крачка тиха и близичко до мен се настаниха! В душата ми покоя отлетя! Напук на всяка суета багажа стегнах си завчас и от плажа отлетях. Не че връзката им аз презирам, но мъжката любов не я разбирам…

#14 Rowan 24.05.2015 в 07:19:19

Другарю Мъц, я по артистично с изказванията! --------------------------------------- Другари, вече по чужбина ще ходиме сал по двамина да не приличаме на ходжи или на руските велможи. В Европа днес не е на мода и имат те за гола вода, ако ти не си е*ал някой сладичък пе*ал. Европа има нов стандарт и все го дава много арт но май играе си хазарт със вековечния стандарт. Че ялова ще е снахата с бастуна помежду краката и колкото да го завираш, съде лай*ата ще намираш. Любов не би могло да има щом не сме поне двамина а за да има поколение си трябва здраво съвкупление между полове различни Че иначе за таз любов ще има само послеслов изсечен с букви върху камък във запустял тревясал замък.

#15 krismin 24.05.2015 в 07:51:56

@Мъц Ще трябва да те разочаровам, но съм хетеросексуална и даже успях да се размножа вече. Продължавай с упражненията. Отдалече се вижда, че си на ръба на нервния срив

Новините

Най-четените