Ранните играчи в битката за "Оскар"

Сурови зимни уестърни, биографични драми, гангстерски ретро-трилъри...

В битката за „Оскар 2016" насилието ще ескалира.

Сезонът на филмовите награди, наричан още и „сезонът на сериозното кино", започва с края на лятото и получава своята кулминация на 28 февруари с 88-ата церемония по връчването на статуетките на Академията.

Номинациите ще бъдат обявени на 14 януари, но в кино средите още отсега се обсъждат ранните фаворити и претенденти за „Оскар".

В галерията ще видите десет от тях.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 30.08.2015 в 13:00:48

Авторе, ти въобще гледа ли "Лудият Макс: Пътят на яростта"? Честно казано, изобщо не съм претенциозен, но аз през живота си по тъп филм не съм гледал. Изобщо, през целият филм, не стана ясно кой кой е, кой за какво се бори, каква беше идеята, въобще за какво става дума. Невероятна глупост и пълна скука! Един лев не съм дал за него, но ужасно съжалявам за загубеното време. Дори и за това на става, да си загубиш час и половина. Мислех, че "Самотният рейнджър" с Джони Деп е върха на безмислието, но не. "Лудият Макс: Пътят на яростта" бие всичко гледано досега по безвкусица. Каква "реална Оскар-ова стойност, какви награди?

#2 Шамито 30.08.2015 в 15:54:19

Насилие,насилие и пак насилие.Ценност насаждана с натрапчивост.Ха върви възпитавай човешко същество.Но има логика.Животните се управляват по лесно.А ние мислещите ще го допуснем ли?На ход са компютърните животни.

#3 Sarky Bubbles 30.08.2015 в 16:20:42

Мисля, че една трета от посочените филми нямат шанс. Mad Max, най-много за ефекти да вземе нещо, но едва ли. "В сърцето на морето" е друг тип кино според мен и едва ли и той ще вземе нещо. Подобни блокбъстъри трябва да са много оригинални за да имат шанс - нещо като "Животът на Пи'. Но като цяло съм съгласен, за останалите, а и е нормално да имам фаворити, които да не са включени. Различните гледни точки са добре дошли. На мен, ще ми е интересно, дали след последните две години, испаноговорящите режисьори няма пак да оберат наградите - Инярито и Аменабар дават сериозни заявки.

Новините

Най-четените