Най-добрите сцени в историята на киното

Най-добрите сцени в киното съчетават отлична режисура, фантастичен сценарий и талантливи актьори.

Екранни магнити като Марлон Брандо са прочути със своето непостоянство, но все пак редовно създават динамични, нюансирани изпълнения с почти никаква подготовка, черпейки вдъхновение на мига буквално от въздуха .

В обратния край на спектъра актьори като Даниъл Дей-Луис са готови на всичко в подготовката за големи роли.

За превъплъщението в Нюланд Арчър в "Невинни години", актьорът остава в кожата на героя и след спирането на камерата - навик, който е раздразнил доста от колегите му кинозвезди.

Повече от век на страхотни филми с участието на изключителни актриси и актьори очакват тези, които ще се осмелят да определят най-добре изиграните сцени в историята на киното.

Когато сравнявате музика, визуално оформление и други типове творчески постижения, е необходимо да помните, че красотата е в погледа на наблюдателя.

Всякакви творчески достижения зависят от индивидуалния вкус и предпочитания на зрителя, но някои са толкова поразителни и впечатляващи, че са максимално близо до обективната дефиниция за съвършенство.

Списъкът с 15 най-добре изиграни от актьори сцени в историята на кино включва филми, някои от които нямат номинации или нагрди "Оскар", но все пак заслужават да бъдат упоменати, заради въздействието им върху поп културата.

Като допълнение към класическите драматични изпълнения, някои от най-добрите актьорски роли се случват в комедийни ситуации, и са достойни за също толкова голямо уважение.

Вижте галерията.

Новините

Най-четените