#Хищник: Лицата на обвинените в сексуален тормоз в Холивуд

"Аз мога да ти бъда съпруг."

Това е казал певецът Ник Картър от бой бандата Backstreet Boys на девствената Мелиса Шуман, когато тя отказала да прави секс с него с аргумента, че "се пази за съпруга си". Или поне такава е версията на Шуман - също бивша поп-звезда и част от женската група Dream.

Тя обвинява Картър, че я е изнасилил през 2002 г.

Обвинението е поредното от дългия списък, който продължава и продължава да се трупа в развлекателната индустрия в САЩ. Вълната от подобни истории тръгна след като през октомври се развихри скандалът около холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен в сексуален тормоз от няколко жени.

Вече повече от месец, всяка седмица поне няколко имена на хора от Холивуд - било то актьори, продуценти, сценаристи и прочие - биват замесени в поредните откровения, завършващи с #МеТоо.

Заваляха обясненията как "в Холивуд е така" и че става дума за обществена тайна, на която до момента не се е обръщало внимание. Повечето истории от предполагаемо потърпевши жени имат този нюанс - много от тях казват, че се осмеляват да разкажат за преживяното едва сега, вдъхновени от другите, които вече са го направили.

Обвиненията в сексуално насилие в кино-индустрията наистина не започват през октомври 2017 г. Подобни скандали е имало преди десетилетия, но никога толкова масови.

В нашата галерия събрахме лицата на част от най-популярните мъже на Холивуд, които са били обвинени в сексуален тормоз или насилие.

Като се започне от големите скандали на миналото - Полански, Алън, Козби - и се стигне до всички, чиито живот и кариери ще поемат съвсем различна посока след разгарянето на пожара "Уайнстийн".

Новините

Най-четените