Ужас с марката на Стивън Кинг: Какво да очакваме на екран от "Краля"

Цялата тенденция за носталгия на шоубизнеса и по-специално Холивуд към 80-те се оказа доста, доста благоприятна за феновете на Стивън Кинг и неговото творчество.

Още от тръпката по Stranger Things, който си изглежда като един голям поклон към книгите на "Краля", та до няколко наистина добри адаптации по негови произведения като "Играта на Джералд" и сериалите "22.11.63" с Джеймс Франко и "Господин Мерцедес", както и големия успех на "То: Част първа" - развлекателната индустрия с удоволствие черпи с пълни шепи от мрачния извор на гения наречен Стивън Кинг.

Е, имаше я и онази откровено жалка форма на филм по "Тъмната кула", чийто най-малък проблем беше, че Идрис Елба е черен и играе светлокосия и синеок Роланд Стрелеца, но нея всички се опитваме да я забравим и да се преструваме, че тя никога не се е появявала на екраните.

Истината е, че Стивън Кинг винаги е бил и още доста време ще бъде вдъхновение и източник за Холивуд и големите производители на сериали. Просто защото е наистина добър.

И сега, когато наистина се намери добра формула за експлоатиране на ужасяващите (и не дотам ужасяващи) сюжети от главата му, очакваме с нетърпение новите продукции, които се очакват по негови произведения.

А те не са малко.

В галерията можете да видите какво от Стивън Кинг ще завладее екраните през следващите няколко години.

Новините

Най-четените