Невероятни роли на Том Харди, за които може би не знаете

Том Харди е едно от най-горещите имена в Холивуд през последните години.

40-годишният британец изгря на звездния небосклон през 2010 г. с “Inception” на Кристофър Нолан – филм, който го направи разпознаваем за масовата публика. От този момент нататък кариерата на Харди пое стремително нагоре, а ролите в големи продукции започнаха да се трупат една след друга.

Много хора и до ден днешен свързват Харди предимно с ролята му на Бейн в друга лента на Нолан – „Черният рицар: Възраждане“.

Там актьорът успя да създаде запомнящ се персонаж единствено чрез очите си, приглушен от маска говор с екзотичен акцент, както и с езика на тялото, който те кара да се чувстваш респектиран и леко уплашен от канарата от мускули пред теб.

На Харди му предстои да изиграе и друг популярен комиксов злодей – Venom, в едноименния филм на Sony.

Там той ще е в ролята на репортера Еди Брок, чието тяло е завладяно от извънземен паразит, който му дава сили, подобни на тези на Спайдър-мен. Лентата ще се появи по кината през 2018 г.

Не трябва да пропускаме и други големи роли - редом до Леонардо ДиКаприо в "Завръщането", като новия Макс Рокатански в "Лудия Макс: Пътят на яростта", както и в "Дюнкерк" на Нолан, където отново му се налага да играе почти изцяло с очи.

През последното десетилетие обаче Харди натрупа редица други силни роли и в не чак толкова големи филми.

В тях той успешно се настанява в кожата на разнообразни персонажи – от побъркан затворник, през загрижен брат до обикновен мъж, изтормозен от изненадите на живота.

Миналата година актьорът покори и телевизионните екрани с участието си в сериала „Taboo” на BBC One и FX. Много хора обаче не знаят, че Харди има участие и в други качествен сериал на BBC – „Peaky Blinders”.

Събрахме няколко от най-интересните му роли от филми (и сериал), които може би не сте имали удоволствието да гледате. А вие споделете с нас в коментарите кое е любимото ви лице на Том Харди.

#1 FenNaMako 23.11.2017 в 18:33:51

Аз бих добавила Stuart a life backwards и мини сериала The Take.

Новините

Най-четените