Идеални 11 на Юнайтед и Ливърпул

Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул на „Олд Трафорд” в дербито на 21-вия кръг от Висшата лига. Сблъсъкът е в неделя от 18:00 часа.

Първият двубой между двата тима завърши със скучно 0:0 и сега двата клуба ще трябва да се реваншират на феновете си.

И двата отбора няма да могат да използват някои от ключовите си футболисти заради участието им на Купата на африканските нации.

Ерик Байи ще отсъства за Юнайтед, докато Юрген Клоп няма да може да разчита на Садио Мане. Ако бяха на разположение, и двамата щяха да попаднат в състава ни.

През седмицата „червените дяволи” направиха първия си зимен трансфер, но той не беше входящ, а изходящ. Юнайтед продаде Морган Шнайдерлен в Евертън, след като французинът така и не успя да се впише в схемата на Жозе Моуриньо.

Юнайтед влиза в сблъсъка в серия от девет поредни победи и общо 15 мача без загуба във всички турнири. От своя страна, Ливърпул е без успех през 2017-а, записвайки две равенства и загуба.

Въпреки това, „червените” са втори, на пет точки зад лидера Челси и на пет пред Юнайтед, който е едва шести.

Моментната форма обаче никога не е била фактор в подобни сблъсъци. Тези дербита са от друг свят. В тях няма значение класиране и точки – всичко е въпрос на чест.

А когато говорим за Юнайтед и Ливърпул, винаги става въпрос и за някои от най-добрите футболисти в Англия и в света. Затова сме събрали идеалните 11 от двата отбора и сме ги подредили в схема 4-3-3.

„Червените дяволи” имат леко предимство – 6:5 – но как изглежда 11-орката – може да видите в галерията.

Новините

Най-четените