Представете си такъв Челси следващия сезон

Антонио Конте върна титлата на „Стамфорд Бридж“ още в първия си сезон начело на Челси, но сега задачата пред италианеца ще бъде още по-сериозна.

Да качиш отбор на върха е трудно, но да го запазиш на върха е още по-трудно, казва известната футболна поговорка. И е точно така. Справка: Челси на Жозе Моуриньо.

Специалния се завърна при „сините“ през 2013-а и стана шампион във втория си сезон. Последващото лято обаче Роман Абрамович не осигури нужните попълнения и Моуриньо бе уволнен още преди Коледа, а в края на сезона Челси завърши на незавидното 10-о място.

Антонио Конте дойде и отново върна тима, където му е мястото, но все още в Челси не е пристигнал нито един нов през това лято. Спекулации за трансферни цели много, както и такива за разрив в отношенията между Конте и Абрамович. Но засега нищо конкретно, нищо официално.

Челси трябва да влезе на трансферния пазар възможно най-скоро, за да не изпусне не само целите си, но и набраната инерция от миналия сезон. А през следващия „сините“ ще се борят и в Шампионската лига, за където винаги има нужда от подсилване на състава.

Кой обаче би могъл да дойде на „Стамфорд Бридж“ и как би изглеждал Челси без основния си голмайстор Диего Коща, за когото се смята, че почти сигурно ще напусне тима това лято?

Вижте в галерията.

Новините

Най-четените