Високите и слаби руси мацки са демоде

По всичко изглежда, че в бъдеще не само в социалните мрежи, но и в традиционните медии ще виждаме все повече и повече женски фигури, които са доста далеч от "перфектната форма", каквото и да значи това в последните години.

Слабата и висока руса мацка с мерки "90 на 60 на 90" отдавна е някъде в миналото. Нещо повече - слабата мацка изобщо сякаш е някъде в миналото.

Поредното доказателство за това е решението на една от най-големите компании за стокови фотографии с архив от 80 милиона изображения Getty Images да пусне нова имиджова колекция със заглавието "Без извинения".

Заедно с популярния женски моден и лайфстайл портал "Refinery29" Getty започват новата фотографска серия, която цели да засили разнообразието на женски форми в изображенията, използвани в медиите и рекламните агенции по света.

"Aко в социалните мрежи тази тема от години се налага, то традиционните медии са малко по-тромави откъм промяна.

Развълнувани сме да разширим партньорството си с "Refinery29" и да създадем заедно колекция, която позволява истинската женственост на милениалите да бъде представена по-обективно и без извинения в информационната среда" - казва Пам Гросман, директор "визуални тенденции" в Getty.

Колекцията ще включва 4 теми: уникална красота, мода за всички, секс и интимност и женско здраве.

Getty споделят, че през последната година са забелязали промяна в посоката на търсене на изображения в сайта, която още повече ги мотивира за реализиране на тази инициатива.

Покачили са се търсенията на необработени изображeния, както и на такива, които показват "истински тела".

Любопитно е, че търсенията по отношения на теми, които традиционно са приемани за табу, като "менструация" да кажем, също са се покачили, което сигнализира за промяна в коментирането и подхода към тези въпроси.

"Исторически погледнато, жените, които са влизали в рекламната индустрия и медиите, е трябвало да бъдат високи, слаби, бели, хетеро и лишени от всякакви недостатъци.

Представителките на поколенията Y и Z, или с други думи казано - милениалите и онези, които идват след тях - са изключително различни като визии. Затова са необходими автентични изображения, които да отговарят на това разнообразие.

Целим да преобърнем наложените стандарти за красота като предложим необработени и реалистични снимки на медиите, за да успеят те да представят тези важни поколения реалистично и да се свържат с тях по-добре" - коментира съоснователя на "Refinery29" Пиера Джеларди.

#2 7 31.01.2017 в 15:51:53

Аз харесвам демодето и искам целият свят да знае това! #даймидемоде.бг

#3 Skrita_Sila_M 31.01.2017 в 16:15:29

Демоде са щото западняшките жени все повече приличат на едър рогат добитък. Ние тука слава богу още сме си ретро и дано си останем така още дълго. Да си демоде не винаги е лошо

#5 варненски 31.01.2017 в 21:46:24

Добре че са модните компании и фотографите, за да ми кажат какви жени да харесвам. Тези жени от снимката вероятно са прекрасни личности, но сексуално ме привличат толкова, колкото би ме привлякъл един мазен бюрек.

#7 bludniq_sin 01.02.2017 в 07:47:28

ММмм доуре .. кажете го на волния ми уили .. някак си той не реагира никак на тия .. дундички. За всеки влак си има пътници де, но подозирам, че колкото и да правите вие и други медии опити да наложите подобни понички за нови секс символи аз подозирам, че на мен все пак винаги ще ми е по-трудно да се уредя с "ретро" мацка с мерки 90 60 90 отколкото с бидончето от снимката. А .. и плахо да попитам .. мъжете с шкембета кога ще са на мода? НалЕ .. - риъл мен хев кървс? Аз полагам усилия да съм с фаянс под ризата (къде успешно, къде не толкова) а накрая някакво парченце лой да ми се разлива по плочките .. мммм нйе .. /не че външния вид е всичко/ И последно - тия на база установените правила за здравословен индекс на телесна мазнина и наднормено тегло как са нещата ..

#8 straight 01.02.2017 в 21:36:30

Това са само едни истински крави...

Новините

Най-четените