Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Hell's Kitchen - кочина повера

Повече кочина, никаква повера... Снимка: NOVA
Повече кочина, никаква повера...

"Cucina Povera!" казват в наши дни с нескрита гордост италианците.

С тези думи от Ботуша имат предвид кухнята на бедните, която е родила шедьоври като пицата, спагетите, телешките опашки в гъст тъмен сос и какво ли още не. Ботушът обаче е превърнал бедняшките манджи в изкуство, с което не пропуска да се изфука на света.

В родния Hell's Kitchen положението е кочина повера, но най-вече кочина.

Тя не ражда кулинарни бисери, а само сеир.

Понеже този път е събрана такава хаотична и колоритна селекция от участници, че кастингът на "Ергенът" изглежда като бледа пенсионерска сбирка, на която се обсъжда страданието като мотив в творчеството на Достоевски.

Снимка: NOVA

Като в подбора от състезатели този път изпъкват най-много следните типажи:

  • Човекът от ресторант със звезда "Мишлен"

Хараламби, на дядо си Светльо, по принцип е от Полски Тръмбеш, но във визитката му пише, че е от Лондон. Там е работил в ресторант със звезда "Мишлен", не се посочва кой, че да не се юрнем масово натам явно.

Последно сред клиентите му са били принц Уилям и Кейт Мидълтън, като единствената забележка им е била, че суфлето с поширани смокини е било малко сухо. За сметка на това муса от жълтоперест тон бил ъмейзинг...

При първата задача в Hell's Kitchen обаче Хараламби демонстрира, че не прави разлика между зелен боб и аспержи и смята, че яйцата се варят на 220 градуса във фурната.

Когато той решава, че е най-разумно да изпържи чушките бюрек във фъстъчено масло, шеф Ангелов не издържа и обръща купата с яйчената смес на главата му. Хараламби тъжно вади яйца и сирене от косата си и обяснява, че баба му в Полски Тръмбеш чушките ги е панирала все в масло от гръцки орех, ама не намерил при провизиите...

••• Защо смятаме, че Hell's Kitchen e шоу, напълнено с измамници - четете тук:

  • Скучаещата домакиня

Фифи е на 23 години и е зверски отегчена домакиня.

За норматив Фифи се е омъжила още на 20 и вече е майка на две деца. Има големи очи, големи устни, големи мигли и големи гърди и две хобита - пластичната хирургия и готвенето. Блондинката по цял ден гледа "24 Kitchen" и имитира до съвършенство дори и по-засуканите ястия от малкия екран.

Смята, че щом може да сготви за две деца, няма какво да ѝ се опре.

На кастинга дава всичко от себе си и успява да шашне шеф Ангелов с уникален сладолед от синьо сирене и леблебия. Във втори епизод обаче ѝ се налага да участва в състезание по правене на хотдози с кренвирши от спонсора на предаването и играта загрубява.

Фифи успява да оцапа куртката си с лютеница, след което чупи ноктопластика, докато дупчи франзелите за хотдога, разревава се и напуска по собствено желание, за да въздиша по Джейми Оливър в безопасна обстановка.

••• Пред нашите риалитита и турските сапунки бледнеят, защото:

  • "Майката" и "таткото" на кухнята

Винаги на линия в Hell's Kitchen, за да дават непоискани съвети и да приютят по-младите участници на коленце, ако предаването загрубее и имат нужда да си поплачат. Те са Иванчо и Марийка минус чувството за хумор, преминали средната възраст и неможещи да сготвят нищо, различно от мусака и ашуре.

На тях обаче може да се разчита да каканижат мъдрости за дисциплина, ред, съпричастност и приятелство.

На три ракии започват да си спомнят за казармата и бригадите от едно време, но е някак симпатично и им е простено. Не стигат до финал, защото така и не се научават да правят еспума от едамаме и дантели от пармезан.

Кочина повера, ама без поверата...

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените