12 жертви след стрелба в денвърско кино

Стрелба е взела невинни жертви на премиерата на новия филм за Батман Черният рицар възкръсва в предградие на Денвър, Колорадо, съобщи BBC.

Засега не се съобщава точният им брой. Според местно радио загиналите са 12, а 30-40 души са били ранени при инцидента. ABC News съобщава за 10 загинали и 20 ранени. Пострадалите са били настанени в болница, най-малко трима от тях са в критично състояние, сред които и тригодишно дете.

Свидетели разказват, че неизвестни стрелци с противогази са открили огън и са задействали устройство, вероятно съдържащо сълзотворен газ. Един е задържан от властите, полицията издирва другия.

Сред загиналите има и деца по информация на Дона Хейс Джонсън, продуцент на новините по радиостанция WFHP. Съобщава се и за застреляно от упор бебе.

Според свидетел, цитиран от CNN, нападателят се изкачвал бавно по стълбите и стрелял, избирайки случайни мишени. Много от присъстващите дори не разбрали какво се случва, защото мислели, че става въпрос за специални ефекти от филма.

Полицията смята, че в паркинга на мола може да има второ експлозивно устройство. Специално обучени кучета са пристигнали на мястото и претърсват паркинга. Полицията е забранила напускането на паркинга на всички превозни средства.

 

Премиерата на "Черният рицар възкръсва" във Франция отменена от Warner Bros заради стрелбата и жертвите в щата Колорадо. В Париж няма да се състои церемонията с червения килим, отменени са и интервютата на режисьора Кристофър Нолън и някои от актьорите.

В Ню Йорк е засилена охраната на всички прожекции на новия филм от поредицата за "Батман".

#2 Bobby_gBG 20.07.2012 в 17:00:25

Къде е Обама или оня долен ционист Нетаняху да ни обясни как Иран е виновен, и заради това трябва да бъде демонократизиран с помощта на обеднен уран?

#3 Scooby Doo 20.07.2012 в 17:52:57

Вчера цял ден CNN предаваше за БГ-бомбата, и американците днес избиват комплекси. Вече отново те са на първо място.

#4 Kalinka_Malinka 20.07.2012 в 22:25:45

Само аз ли се чудя какво правят 3-годишно дете и бебе на прожекция на такъв филм?

#5 Бобо 21.07.2012 в 20:57:24

Kaлинке, е па от ранна възраст, децата на наркоманете требе да знаят каде и как са правени.

Новините

Най-четените