Забраната за пушене остава. И след 22 часа

Забраната за пушенето на закрити обществени места остава.

Това пише "Труд", като се позовава на депутати от ГЕРБ по повод появили се публикации, че народни представители от всички партии се обединили забраната да падне от 2013-а след 22 ч в заведения и барове.

Според вестник "Стандарт" депутатите "клекнали пред атаките на ресторантьори и върлите тютюнджии".

"Ние сме лидерска партия, а становището на шефа ни е непроменено - забраната няма да се маха", казаха неофициално от ГЕРБ пред "Труд"- отново без да се споменават имена.

Оттам припомниха как и в едно от последните си тв интервюта премиерът Бойко Борисов е заявил за пореден път, че стои твърдо зад ограничението. 

"Малко остана пушачите да приемат мярката, след още няколко месеца ще свикнат с новия режим", добавиха от ГЕРБ и уточниха, че пушат 39% от българите, т.е. пушачите трябва да се съобразяват с по-голямата част от населението. 

Дебатите за либерализиране на режима се появиха отново заради предложени наскоро от независимите депутати поправки в закона след 22 часа да се пуши. 

От ръководството на хотелиерската и ресторантьорската организация заявиха, че продължават да настояват да се върне стария режим, позволяващ зони за пушачи и непушачи.

"На нас нито един депутат не ни е обещавал, че забраната ще падне след Нова година", добавиха от организацията.

Днес те имат среща в Министерството на здравеопазването, където отново ще настояват да бъде върнат режимът на салони за пушачи.

Междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви в защита на това забраната да бъде отменена. Основният му мотив - заведенията са на загуба и закриват работни места.

"Трябва да се прецени, ако стъпката е била прекалено силна и непремерена и създава тежък удар върху малкия и среден бизнес, който и без това е на колене. Няма лошо тя да бъде преосмислена и да се направи крачка назад. Според социалистите, от забраната за пушене у нас печелят нашите съседи.

"Като стане Дунав мост-2 ще ходим в Румъния на заведение - това казват хората. Вече сте констатирали посещенията и в западната ни съседка," коментира Михаил Миков.

#1 lele male 05.12.2012 в 11:46:30

Няма да се учудя, ако падането (отчасти) на забраната за пушенето започне да се залага в предизборните платформи

#2 strawsPulledAtRandom 05.12.2012 в 12:11:04

"...Като стане Дунав мост-2 ще ходим в Румъния на заведение - това казват хората..." ---------------- Кхкхкхкхкк, е няма такива журналисти, честно! За да идеш на кръчмица, ей така, лекинко, да си отскочиш до Румънийка. Ех, сега обаче се сетих, че пък няма да може да се пие, щом ще се шофира... Но и за момент не съм се усъмнил, че "хората" са го казали това горе Ама виж колко съм недосетлив - хващаш си такси. После плащаш си таксата за преминаване по мостчето, отиваш до Калафат, сядаш в някое сгодно заведенийце, палиш си като пич и ... ех, живот... Макар да си минал 20 км с таралясника, важното е, че си пушил не на улицата (на десет метра от ракийката и салатката), а вътре - ВЪТРЕ! - в заведението, ех, свобода... Само да построят този мост по-бързо, да падне тази Желязна завеса пред родния пушач и веднага целокупното население на Видин започва да прави оборот на румънксите заведения, заради което ресторантьорския бранш в цяла България е изправен пред колапс... Абе, вие, съдържателите на хоремази, давате ли си сметка колко смешно звучите като карате журналята да пишат тези простотии из баничарските си тефтери?

#3 AlahAkbar 05.12.2012 в 12:42:29

Кеф

#5 Оня Дето Го Трият 05.12.2012 в 14:26:56

страус Тук за разлика от съседната статия сме на едно менение. Ако беше жена, щях да те поканя да отскочим набързо до Румъния да изпушим по една цигара на мира на закрито. И след 22 часа

#6 delight 05.12.2012 в 14:29:34

Междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви в защита на това забраната да бъде отменена. Основният му мотив - заведенията са на загуба и закриват работни места. ------------------------------------------ Браво, на това му се вика истинска опозиция. И мотиви има човека

#7 delight 05.12.2012 в 14:35:06

Предния ми пост не е довършен, което го прави доста тъп. Не че аз съм много умна, де Имах предвид, че единствено намесата на Сергей прави новината добра новина. Ето на, има позиция човека и се опълчва на Бойко. Яко, а?

#8 strawsPulledAtRandom 05.12.2012 в 14:39:45

Вземи покани Дилайт. Ще си пиете кафенце, според автара и поне, е фенка. В това време ще слушате "...ооооо, Дилааайла..." Не може само пушачите да се социализират, ние ергени ли да мрем?

#9 Оня Дето Го Трият 05.12.2012 в 14:46:51

Не мога да поканя Дилайт, щото тя не обича ЕС (да и размахва пръст), а Румъния е в ЕС. Освен да вземем самолета и някъде до Азия да скокнем за по цигара?

#10 delight 05.12.2012 в 14:57:24

не, не! За Азия няма да се разберем. Правя връзка с мадарския конник от другата тема, аналога му в Афганистан, тц. Не ща Пък и не съм против ЕС, а п/в размахването на показалец.

#11 strawsPulledAtRandom 05.12.2012 в 15:30:02

http://www.dnes.bg/mish-mash/2012/12/05/gradskite-ptici-si-stroiat-gnezda-s-fasove.174695 Крачка назад. Имало полза от цигарите.

#12 Оня Дето Го Трият 05.12.2012 в 16:53:07

Дилайт Това дето го размахваш е среден пръст ми се струва, не показалец Няма да пуша с теб в чужбина.....всъщност добре че не пуша...

#15 vanko1 05.12.2012 в 21:37:26

щом станишката се намеси, няма да падне забраната, кръчмарите не разбират май че е кофти да си имат такъв застъпник

Новините

Най-четените