Арести за атаката срещу ПИБ

Двама души са били задържани днес при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата за разпространяване на есемеси и имейли, които призовават клиентите на Първа инвестиционна банка (ПИБ) да изтеглят парите си от нея.

Единият от арестуваните е 45-годишният Венцислав Ангелов-Чикагото. Той е бил задържан около 16:30 ч. днес от служители на ДАНС в Русе.

Във Фейсбук профила си и в Ютюб той е публикувал множество статуси, свързани с фалити на банки, включително поименно, записвал е и видеоматериали с прогнози за падане на Валутния борд. Ангелов е приближен до Бисер Миланов-Петното и е баща на Йордан Бонев. Учредител е на Народно движение "Баста" и на Народно-патриотична партия "Промяна". Основни "врагове" на Ангелов във ФБ са евреите, гейовете и всички политици.

От ДАНС са съобщили пред "Стандарт", че не той е мозъкът на петъчната атака със SMS-и и e-mail съобщения. Продължава проверката на службите за сигурност, както и снемането на обяснения от граждани във връзка с удара по банките.

По информация на местните информационни издания Венцислав Ангелов е бивш полицай. В началото на 90-те години е собственик на първия в Русе стриптийз клуб "Чикаго". Към момента срещу него има повдигнати две обвинения, едното от които е за наркотрафик, по което се води дело, а другото за представяне на документи с невярно съдържание и ДДС в особено големи размери.

По-рано днес беше проведена среща между ДАНС, МВР и прокуратурата.

Срещата продължи около 2 часа и приключи без публични изявления. БГНЕС се позовава на свои източници от ДАНС, според които са били "набелязани и конкретни действия, които ще бъдат предприети от страна на прокуратурата".

Властите обявиха телефони и електронна поща, на която гражданите да изпращат сигнали - тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95 и press@dans.bg.

Очакват се подробности.

 

#1 Scooby Doo 28.06.2014 в 20:06:47

Внимавайте какво коментирате под статиите, щото ДАНС може да почука на вратата, освен ако не сте Антон Кутев.

#2 desita 28.06.2014 в 22:12:15

Ох милите, сега трябва и да се правят, че работят.

#3 dedo adji 29.06.2014 в 00:34:56

Мрази евреите и гейовете. Освен това, по телевизията съобщиха и че е участвал във възродителния процес. Това автоматически го прави идеален обект за арест. Само, къде се слагат политиците, барабар петко с мъжете? Има ли някой, който не е готов да ги изхвърли в канала?

#4 Vankata_820 29.06.2014 в 00:56:57

Г-н Йовчев, За Вас се говори, че сте човекът на Д.П.С., а всички с догадки разбраха, че зад Пеевски и Орешарски стои не кой да е, а Доган, доскоро се вярваше, че К.Т.Б. е Доган, но се оказа, че не е точно така, а още по-отскоро се изясни, че Б.Н.Б. си има ментор и този ментор, пак се спряга да е Доган и не е случайно, че Ви питам, така ли е, защото все пак единствено Б.Н.Б. имаше информацията за финансовото състояние на К.Т.Б., а слуховете дали тръгнаха от Подуправителя на Б.Н.Б. или от Управителя, оставям това на Вас и на Вашите копои, които тръбят че държавата е под "контрол", а всъщност никъде не споменават, че огромни бг фирми, са знаели още във Вторник за финансовото цунами П.И.Б, като странното е, че преди тътените за К.Т.Б., за които също са узнали незнайно как, са се пренесли с кинтите си, тихомълком, в П.И.Б, а след това на едни по-сигурни, предполагам, отново под по чуждо давление, места, за което Вие не спрягате всъщност Управителя на Б.Н.Б, а Вие всъщност най-удобно не споделяте, че няма как да се случи два пъти теч на една и съща информация, без Б.Н.Б., да не са пряко замесени?! Та Ви питам, кога ще уволняваме Управителя на Б.Н.Б, преди или след крахът на МуфтаМиневците или след курбанът на Подуправителя?!Усмивка Усмивка Усмивка Дочух, че след като няма дребни вложители в К.Т.Б., а са само едри и след като над 100 000 евро, не сте длъжни в срок да им възстановите кинтите, сте щели с вече така сделаната Национализация, да попълните пробойните в Бюджета си, за да доизкласите, като едни съвременни робинхудовци, до есенните избори, а след това каквото сабя покажела, с примъкнатите 3млрд евро?!Усмивка Чудя се Д.П.С. ли е чудовището, което като добрата ламя Спаска, ще се смили над България или Вие ни представяте разпищолилото се чудовище, като добрата ламя Спаска?!Усмивка Спете спокойно г-н Йовчев, сънищата са безплатни, особено, когато са гарантирани от Вашето Б.Н.Б.!!! П.С. И да, защо Ви трябваше да зачеркнете П.И.Б, толкова ли са Ви недостатъчни национализираните три милиарда, че искате да се домогнете и до ефекта на Доминото - защо не споделихте с народът, че там са емигрантските пари на България и на Средната класа, не се ли поставихте на мястото на нееничарите, не Ви ли домиля за тези, които Ви носиха на гръб толкова много години, не Ви ли остана поне малко срам г-н Йовчев?!

#5 Mr Norris 29.06.2014 в 12:39:57

Разбирам, че се търси изкупителна жертва, за да замажат очите на хората, но да се изкарват двама пълни олигофрени /а.к.а. петното и чикагото/ виновници за банковата криза в България е меко казано смешно.

Новините

Най-четените