Русия праща втори хуманитарен конвой в Украйна

Русия възнамерява да изпрати втори хуманитарен конвой в Украйна, след като първите 250 камиона така и не преминаха границата, защото Киев не издаде разрешение заради опасения, че така се пренасят оръжия за сепаратистите. В крайна сметка първият конвой се върна обратно.

„Надяваме се вторият конвой да бъде изпратен през следващите няколко дни", съобщи първият дипломат на Москва Сергей Лавров, като уточни, че в столицата на Украйна вече е изпратена дипломатическа нота. Лавров обяви, че хуманитарната криза в регионите на Донецк и Луганск не само не се подобрява, но още повече се влошава.

Правителството в Киев пък информира за колона от танкове и военни автомобили, която е приближила границата с Русия. В близо до град Мариопул се водят сражения.

В почивните дни бунтовниците започнаха неочаквана офанзива срещу армията, като днес съобщиха, че са обкръжили трета голяма група украински военнослужещи южно от Донецк.

 

#1 HiFresh 25.08.2014 в 15:08:14

Получих имейл озаглавен "Война объявена"! Изпращача е от Русия, като обръщението е от "Мы, руские дети.../российские, украинские, белоруские и пр./!? Текста е отвратителен - заплашителен, антисемитски и антиукраински. Ако този текст могат да го измислят т.н. руски деца, може би ще трябва да очакваме конвои до всички съседни на Русия страни. Та по този повод си мисля, че втория "хуманитарен" конвой в Украйна ще бъде от камиони, пълни с гаубици и каквото се сетите руско оръжие. Това е хуманитерната помощ на братушките и това го владеят перфектно...

#2 maleficent 26.08.2014 в 00:01:37

Стига де хора, нали така или иначе никой не може да ви убеди, че Русия не въоръжава опълченците? Защо да го прави тогава с конвой, а не по старите си начини? И както първите хуманитарни помощи са били разтоварени, така и вторите ще бъдат. Кучета си лаят, керванът си върви.

#4 vanko 26.08.2014 в 09:40:34

- "184 руски камиона от конвоя, пренасящ хуманитарни помощи за Донецк, СЕ ИЗТЕГЛИХА от украинската територия след вълната на недоволство. Проблемът възникна, след като вчера руският конвой ПРЕМИНА границата без разрешението на украинските власти или на Международния комитет на Червения кръст, който отговаря за приемането и разпределението на хуманитарната помощ." - "Русия възнамерява да изпрати втори хуманитарен конвой в Украйна, след като първите 250 камиона ТАКА И НЕ ПРЕМИНАХА границата, защото Киев не издаде разрешение заради опасения, че така се пренасят оръжия за сепаратистите. В крайна сметка първият конвой се върна обратно." Аз вече се объркАх!!! Тая логистика ми идва в повече, явно! Направо ще чакам третият конвой. По предварителна информация от Вашингтон асортимента му ще включва 800 балистични ракети, с възможности да поразяват цели в Брюксел и Кънектикът, както и лазер, изпаряващ стохилядна армия за секунди.

#5 Оня Дето Го Трият 26.08.2014 в 11:54:53

Момченце глупаво А да ти направи впечатление случайно, че конвоя си влиза и си излиза от УКРАИНСКА територия, както му е кеф? УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ Демек тия си вкарват и си изкарват там каквото си искат, сякаш им е собствена губерния - войници, оръжие, провизии.....е, може и малко хуманитарни помощи така за пред хората де. Що не натовариш 200 камиона с хляб и памперси и да пробваш да ги вкараш в Турция, като си толкова смел? С хляб, не с пушки. Айде вкарай 200 камиона в чужда държава

#6 vanko 26.08.2014 в 13:11:14

Някакво напрежение се усеща в теб като се заговори за руски конвои. Внимавай да не разтегнеш сухожилие... Удари си една... селфи, нарежи си луканка и хич да не ти пука!

#7 Оня Дето Го Трият 26.08.2014 в 15:56:47

Демек като няма кво да кажеш по темата, дай да остроумничиме.... А полски домати с колци папка ли скоро?

#8 A4i 26.08.2014 в 19:35:06

http://www.1tv.ru/news/polit/176290 http://youtu.be/wWIrkgcCCno http://youtu.be/fi575J_wYdM http://youtu.be/vXCXjGUePFA http://www.youtube.com/embed/OL6fowtAUrA http://youtu.be/XMvhQRPYPEA http://youtu.be/5wOnCwIjaUg http://youtu.be/1okvIP7JLqY http://youtu.be/HyCVz37KcCk http://youtu.be/3Ek73Iwi3ns http://youtu.be/GG7IQy0SbKc http://youtu.be/MamIVWhRX9Q http://youtu.be/v7J8EJLCma8 http://youtu.be/SxdIePFMf9g http://youtu.be/-a59f9MeRt4

Новините

Най-четените