Протестът срещу Бат Сали блокира улици

Протест срещу избрания за депутат от ДПС Александър Методиев блокира движението на бул. „Цар Освободител" в София. Демонстрантите не искат да позволят на известния като Бат Сали избранник да положи клетва като народен представител. Демонстрантите искат да внесат искане за промяна в Народното събрание, с която хора при подобни случаи хора с малко гласове в съответния избирателен район да не влизат в парламента с гласове от чужбина.

По-рано днес 10 автобуса с жители на Кюстендил потеглиха към София. 700 души се заканиха да окупират централата на ДПС.

Жители на Дупница се заканват да блокират път Е-79 в знак на протест срещу Бат Сали. Протестите срещу избрания за народен представител от ДПС Александър Методиев започнаха, когато стана ясно, че с гласовете от чужбина той влиза в парламента от област Кюстендил, където е получил едва 864 гласа.

Бат Сали беше депутат от ДПС и в предишния парламент. Той влезе на мястото на Емил Иванов от ДПС, който стана управител на София - област.

Името на Александър Методиев е замесено в скандал с организиране на паралелно нелегално енерго събиране на пари за сметки на ток в ромската махала в Самоков, известна като „Седми квартал". От ЧЕЗ никога не са стигали до пределите на квартала. Незаконната мрежа работи от над десет години, хиляди роми в махалата са нелегално свързани към електрическата мрежа без електромери.

Новините

Най-четените