Вотът на недоверие тества ДПС

Четвъртият вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски" заради провала в енергетиката ще бъде внесен в петък като тест за „европейската ориентация" на ДПС. Това стана ясно след среща на ГЕРБ и Реформаторския блок.

След нея председателят на ДСБ Радан Кънев изтъкна, че знаково за вота на недоверие ще е поведението на ДПС, защото въпреки всички скандали за корупция, партията винаги се е представяла като защитник на европейските ценности и интеграция.

Оказа се, че и Бойко Борисов имал същия прочит, но се притеснявал да не би пак да го обвинят в сближаване с партията на Лютви Местан - и пак да трябва да се обяснява във "Facebook", че няма да се коалира с тях, както направи, след като похвали предизборния клип на ДПС.

„Този вот е тест за ДПС. Ако не го допуснат, ще стане ясно, че има нещо, което крият", заяви Борисов.

Реформаторският блок разкри официални документи за съгласувателна кореспонденция между правителството и руски фирми по проекта „Южен поток", в резултат на която червените депутати Таско Ерменков и Явор Куюмджиев внесоха поправка в Закона за енергетиката, изваждаща тръбата на обсега на Третия енергиен пакет.

Борисов атакува енергийната политика на правителство, но се обяви за руския газопровод, но при спазване на европейското законодателство.

Новините

Най-четените