ГЕРБ искат незабавни преговори за заем от МВФ

България да вземе заем от МВФ в размер на "поне 5-6 милиарда", с които да се "подпрат борда и банките", а Пламен Орешарски и Петър Чобанов да бъдат отстранени от постовете си заради ситуацията с банките. Това е поискал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на консултациите между партиите в Народното събрание.

Според него механизмът за изтеглянето на заема трябвало да бъде основна задача до края на мандата. Новият дълг трябвало да осигури "кеш в държавата, за да може да се плаща", иначе управляващите щели да изтеглят фискалния резерв и държавата да остане без бушони. "И с тези милиони вложители просто ще се повтори 1996 г", каза още Бойко Борисов.

"В момента това правителство съсипа държавата и Международният валутен фонд е задължителен", коментира още лидерът на ГЕРБ и добави, че се страхувал да не му излезе прякор Нострадамус, защото всичките му черни прогнози са се сбъднали в пълния им обем.

По думите му следващият бюджет щял да се прави от Международния валутен фонд. "Катастрофата е пълна. Сега най-важното е да стабилизираме финансово държавата", каза той.

Преговорите с фонда щели да отнемат поне месец. "Тук има и допълнителни проблеми, защото чиновниците по света юли - август не се съобразяват с това, че някое правителство е спало. Да се направи всичко необходимо, за да се стабилизира системата, и тогава вече да влезе служебното правителство", посъветва той.

По повод на присъствието на Николай Бареков, който буквално нахлу в залата със сила, въпреки че не е парламентарно представена партия, Борисов каза, че е помолил останалите председателят на ББЦ да остане, и че Бареков се бил държал конструктивно.

ГЕРБ ще остане в Народното събрание и през следващата седмица, за да се подготвят всички необходими стъпки по подготовката за вземане на нов заем. "Вие ме ядохте мен и Дянков, че не развързваме кесиите и пазим финансова стабилност, сега ще трябва да гласуваме за вземаме на заем", каза Борисов.

 

#2 Astarot 27.06.2014 в 22:19:53

Да дръпнем 5 (Пет!!!) милиарда, за да подпираме банките? Абе, вие що не... Банките проблеми нямат. Достатъчно държавни пари са наляти вътре. Ако спрат маймуните да си правят мръсно и да се коват едни други, банките няма да помръднат. Какво ще ги правим тези 5 милиарда? Ще ги раздадем на банките, че да "имат ликвидност"? Една банка никога не може да има достатъчно ликвидност за информационна атака срещу нея. Банките държат по 10% ликвидност, което ще рече, че 10% от влоговете да се дръпнат и която и да е банка е аут. Бойко да спре да играе на хорото на САЩ и Израел (и МВФ). Стана по-смешна марионетка и от Ореха...

#3 Vankata_820 28.06.2014 в 02:07:38

Боцко Ритнитопков играе ВА БАНК, като всички останали, но пък нека всеки сам прецени неутралната му позиция, след случващото се: Г-н Йовчев, За Вас се говори, че сте човекът на Д.П.С., а всички с догадки разбраха, че зад Пеевски и Орешарски стои не кой да е, а Доган, доскоро се вярваше, че К.Т.Б. е Доган, но се оказа, че не е точно така, а още по-отскоро се изясни, че Б.Н.Б. си има ментор и този ментор, пак се спряга да е Доган и не е случайно, че Ви питам, така ли е, защото все пак единствено Б.Н.Б. имаше информацията за финансовото състояние на К.Т.Б., а слуховете дали тръгнаха от Подуправителя на Б.Н.Б. или от Управителя, оставям това на Вас и на Вашите копои, които тръбят че държавата е под "контрол", а всъщност никъде не споменават, че огромни бг фирми, са знаели още във Вторник за финансовото цунами П.И.Б, като странното е, че преди тътените за К.Т.Б., за които също са узнали незнайно как, са се пренесли с кинтите си, тихомълком, в П.И.Б, а след това на едни по-сигурни, предполагам, отново под по чуждо давление, места, за което Вие не спрягате всъщност Управителя на Б.Н.Б, а Вие всъщност най-удобно не споделяте, че няма как да се случи два пъти теч на една и съща информация, без Б.Н.Б., да не са пряко замесени?! Та Ви питам, кога ще уволняваме Управителя на Б.Н.Б, преди или след крахът на МуфтаМиневците или след курбанът на Подуправителя?! Дочух, че след като няма дребни вложители в К.Т.Б., а са само едри и след като над 100 000 евро, не сте длъжни в срок да им възстановите кинтите, сте щели с вече така сделаната Национализация, да попълните пробойните в Бюджета си, за да доизкласите, като едни съвременни робинхудовци, до есенните избори, а след това каквото сабя покажела, с примъкнатите 3млрд евро?! Чудя се Д.П.С. ли е чудовището, което като добрата ламя Спаска, ще се смили над България или Вие ни представяте разпищолилото се чудовище, като добрата ламя Спаска?! Спете спокойно г-н Йовчев, сънищата са безплатни, особено, когато са гарантирани от Вашето Б.Н.Б.!!! П.С. И да, защо Ви трябваше да зачеркнете П.И.Б, толкова ли са Ви недостатъчни национализираните три милиарда, че искате да се домогнете и до ефекта на Доминото - защо не споделихте с народът, че там са емигрантските пари на България и на Средната класа, не се ли поставихте на мястото на нееничарите, не Ви ли домиля за тези, които Ви носиха на гръб толкова много години, не Ви ли остана поне малко срам г-н Йовчев?!

#4 puebloto 28.06.2014 в 03:41:32

Асене,Григоров........какво се случва ,да го уеба? в качеството си на какъв ,наглата тъпа мутра,ще тегли заем от името на България????? защо не го попитате кой е той, и как така ги тегли тези билиънс??? всеки разумен човек,знае че това беше мисията на оня очилат олигофрен дянкофф,сега мутрата се обади пак......... ако и сега този психопат получи някаква подкрепа от матряла............. г-н Началник,Григоров......задайте някакви въпроси на неуспелият пожарникар-комунист,моля Ви!

#5 Алилуйщина 28.06.2014 в 12:14:05

СБ+МВФ=САЩ…………………… Както Федералния резерв държи американския народ в позицията на крепостни селяни, посредством вечен дълг, инфлация и лихва, така Световната банка и МВФ изпълняват тази роля в глобален мащаб. Основната измама е проста! Поставяш една страна в дълг, или чрез собствената й недалновидност, или като корумпираш лидерите и. След това налагаш „условия“ или „политика на изменение на инфраструктурата“ често свеждащи се до обезценяване на валутата. Когато цената на валутата пада, с нея пада и цената на всички стоки които тя замества. Това прави местните ресурси лесно достъпни от реалната им пазарна цена. Големи финансови съкращения за социални програми, обикновено включват образованието и здравеопазването……………………… От къде се трупат тези близо 37 милиарда дълг, който ние изплащаме с престъпни данъци /невъзможно е да се изплати и това е целта)? Международния валутен фонд(МВФ) и Световната банка са най-обикновени американски банки базирани в САЩ(затова САЩ има вето върху всички решения). БНБ дава пари на лихва на България, с които да купи(и на лихва) някакви подписани салфетки от МВФ(това са книжата със специален тираж)… И така им задължаваме и на МВФ и на БНБ… Така – Те се разпореждат с престъпната приватизация на жизнено-важни отрасли на нашата икономика – да се дадат за стотинки на чужди корпорации.Българи някъде да виждате на българските банкноти(не пари а бележки от банка) да пише, че са собственост на Република България? БНБ кое и е НАРОДНО? Тази мръсна организация закриля политиката на всички останали търговски банки. Лихвите, които изплащате сега са на пари, които не съществуват – те не са обезпечени с нищо. ………….......

Новините

Най-четените