Лондон подкрепи Анкара за членството в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че подкрепя кандидатурата за членство на Турция в Европейския съюз, съобщи "Скай нюз". Камерън е на визита в Анкара, където каза, че Турция е "центърът, който трябва да обедини Изтока и Запада", а "уникалната позиция" на държавата й дава възможност да изиграе ключова роля за бъдещето на Афганистан и за мира в Близкия изток.

Камерън призова Турция да се възползва от отношенията си с Иран във връзка с международната тревога за ядрената програма на Техеран.

Очаква се Камерън и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган да подпишат споразумение за стратегическо партньорство в областта на търговията, отбраната и културата.

Камерън определи ролята на Турция в НАТО като доказателство, че Анкара заслужава своето място на върха на европейската политика.

#1 rado84 28.07.2010 в 11:06:19

Аз тоя зализания дали не може да го питам чий ще го дърви дивашка азиатска страна в ЕС? И като сме почнали да приемаме в ЕС куцо, кьораво и сакато дайте да приемем също Китай и Япония - че те поне са на по-високо ниво в еволюцията за разлика от дивашките племена на турчелята, а и може да намажем с по-евтина техника. А от турчелята - полза ник'ва, даже обратното - само вреди може да се очакват от Турция и накрая само ние ще сърбаме попарите на ЕС...

Новините

Най-четените