САЩ ни пращат видео с новия посланик

Няколко седмици преди да пристигне в България новият посланик на САЩ Марси Рийс ни се представи във видео обръщение.

Най-напред Рийс показва любимото си място във Вашингтон - Мемориалът на Ейбрахам Линкълн. 
Тя споделя за предишните си задължения - като посланик в две мисии на Балканите и като заместник-преговарящ по договора с Русия за контрола на въоръженията.

По думите й в ролята на посланик ще се постарае повече американци да се запознаят с възможностите за инвестиции в България, да се разшири сътрудничеството в сигурността между София и Вашингтон и да подкрепи усилията на страната за подобряване на съдебната система.

Марси Рийс разказва за семейството си, като допълва, че нямат търпение да пристигнат в България и да опознаят българските планини, морския бряг, културата и изкуството, както и самите българи.

Рийс е висш дипломат с 31-годишен опит в Европа, Карибския басейн и Близкия изток. Била е четири години съветник в посолството на САЩ в Лондон,  заместник политически съветник в мисията на САЩ в Европейския съюз в Брюксел, както и в мисиите в Турция и Доминиканската република. 
Номинацията за посланическото място в България я заварва като служител на Държавния департамент - помощник-секретар за ядрена и стратегическа политика.

Марси Рийс е с магистърска степен от университета "Джонс Хопкинс". Омъжена е за Чарлз Рийс, посланик на САЩ в Гърция в периода 2004 - 2007 г. Семейството има син и дъщеря.

Бъдещият посланик на САЩ у нас владее турски, испански и френски език. Съпругът й също е с над 30 години дипломатическа кариера, свързана с Европейския съюз, икономически и енергийни въпроси. В момента Чарлз Рийс работи в Rand Corporation.

В България Марси Рийс пристига с майка си Мона Бърман. По време на изказването й пред Комисията за външни отношения към Сената двете бяха заедно.

#1 John Smith 24.09.2012 в 16:32:13

"служител на Държавния департамент - помощник-секретар за ядрена и стратегическа политика." "В момента Чарлз Рийс работи в Rand Corporation." Не просто работи, а е заместник- председател на межнордела. Щом ни прашат такива хора явно сме много важни в геостратегически аспект

#2 deowin 24.09.2012 в 18:09:19

>явно сме много важни в геостратегически аспект Защо ти е толкова нужно да се самоубеждаваш, че сме много важни някому?

#4 John Smith 24.09.2012 в 19:28:42

Ти не ,бе Прасчо. НИЕ сме важни.

#5 deowin 24.09.2012 в 19:46:48

Използвах 'ние' като 'ние, българите', но съвсем не ми пречи да се самоизключа. И така.. Защо ти е толкова нужно да се самоубеждаваш, че си много важен някому?

#6 pepe 24.09.2012 в 20:45:09

Щото съвсем сме отишли у лево. И знаят хората, че трябва нещо спешно да се направи. Притесняват се, че ако не стане чудо, ще стане мазало.

#7 KingoftheROAD 24.09.2012 в 23:32:30

рере Ми то мазалото вече е станало, ама те хамериканците още не знаят

#8 pepe 25.09.2012 в 00:20:54

Абе мазалото засега си е само наше - на българите. Ще почне да става наистина "интересно" когато стане етническо /а то вече е почнало/ и вземем, че подпалим наново и сърбите. Пък после някоя луда организация в Турция ще вземе да реши да защити правата на мюсюлманите в България /която още смятат за турски вилает//както решиха да помагат на палестинците/. А Русия ще побърза да предложи братска славянска помощ и подкрепа /и покрай турците да изгони и англичаните/американците/. Пък на гърците и без това са им попрегорели бушоните... Те така се прави модерно изкуство.

#10 John Smith 25.09.2012 в 08:17:04

"И така.. Защо ти е толкова нужно да се самоубеждаваш, че си много важен някому?" Начи , Прасчо ...ти си чукча писател , а не чукча читател. Ако беше проследил логическата връзка в постовете ми, щеше да ти е ясно ,защо съм толкова важен в геостратегически аспект. Казвам: Марси Рийс се занимава с ядрена и стратегическа политика. Случайно да знаеш ,че копам бункер? След Войната ще съм оцелял само аз и няколко съфорумци.Смята да преговаря с мен за място в бункера Чарлз Рийс пък е надушил ,че съм виден сепаратист и явно идва на преговори. Както вече съм писал, смятам да внеса предложение за референдум , относно отделянето на Румелия от България.Така ще се отървем от Бат Бойко, той ще си управлява отвъд Балкана, а аз ще обявя Румелия за Уса-щат.Така ще имигрираме без да напускаме домовете си.Пък и добре звучи.....Вирджиния,Румелия,Калифорния... и парите $$$ ...кеф. Сега разбра ли, защо съм толкова важен??? ps Сигурен ли с ,че не се казваш Ърнест???

#11 post deluvian 25.09.2012 в 09:19:23

може да са намерили още нещо тука, някой американски ресурс нали се оказа че имаме залежи от злато, ама е американско. а напоследък непрекъснато дуднат, че ще търсят нефт, газ, и прочие, вероятно отдавна знаят, че има, ама се чудят как ще приемем новината, че и те са американски

Новините

Най-четените