Бенатова с контра страница във Facebook

След появата на страницата "Миролюба Бенатова - враг на българския народ" във Facebook, журналистката на bTV направи в социалната мрежа страница, озаглавена „Катуница".

„Аз направих репортаж от това, което се случваше, за което съм обвинена в пристрастност. Не съм корумпиран и пристрастен журналист, само защото не приемам да нарека геройство вид саморазправа, която е не по-добра от другите лоши неща, които се случват в Катуница", пише Бенатова. Ето целият й коментар:

"Момчето е сгазено, вероятно нарочно, конфликтът е дългогодишен, жалбите от и срещу циганския клан са много, прокуратурата и полицията лавира между двата интереса, което води до последните събития. Не е нормално да се газят хора, както не е нормално да се палят къщи и коли. Показахме близки на убитото момче (първи), изтърпяхме псувни и удари, без да сме цигани или близки на Кирил Рашков. Бяхме нежелан свидетел на погрома и трябваше да се страхуваме и да не снимаме.

Ние не се изплашихме и разказахме това, което се случи - агитки на пловдивски футболни отбори унищожиха две къщи пред очите на "Жандармерията".  Няма отговор на въпроса защо полицията не реагира срещу 200 души, които хвърляха запалителни вещества и камъни,режеха кабелите на телевизиит (бнт), заплашваха...

Показахме непокътнатата истинска къща на цар Киро, която полицията бе успяла да охранява добре, а феновете "случайно" не бяха открили, за да сринат.В двора имаше и 5-6 скъпи и здрави возила, също добре опазени от полицията.

"И вълкът сит, и агнето цяло"- и къщите изгорени (нищо, че не са обитаеми, достатъчно е за отпушване на напрежението), и Цар  Киро  доволен и добре опазен, защото е нужен за избори.

Хората с маските не  бяха от Катуница, но жителите на Катуница ги покрепиха. В наш материал хората разказаха защо одобряват самораправата. Казват, че се чувстват дълго време тормозени от циганския клан, без да има адекватна реакция на властите.

Сега се очаква властите да реагират адекватно. Дано."

От "Би Ти Ви Медиа груп" (bTV Media Grоup) вече излязоха с официална позиция по случая, в която застават напълно зад действията на всички екипи на телевизията, отразявали конфликта в Катуница.

"Журналистите, които работят в bTV Media Group, прилагат световно утвърдени професионални норми в работата си. Мотото на новините и актуалните предавания е "Всички гледни точки". Работата на нашите репортери от мястото на събитието е да отразяват безпристрастно, обективно, точно и от всички страни събитието и да задават въпроси, чрез които търсят истината. Те нямат право да се поддават на емоции, дори и когато бъдат провокирани и дори заплашвани", заявяват от ръководството на телевизията.

Те изразяват съжаление за трагичните събития и оценяват "работата на екипите, отразявали събитията в Катуница, като професионални" и застават зад тях".

#1 axsbf 26.09.2011 в 17:11:00

какво безочие и безсрамие! дори в статията проличава настроението на т.нар. журналистка: "жалбите от и срещу циганския клан са много, прокуратурата и полицията лавира между двата интереса, което води до последните събития. Не е нормално да се газят хора, както не е нормално да се палят къщи и коли." Първо е "от" циганския клан, полицията "лавирала" (какво е това безумие - полицията трябва да прилага закона, а не да играе по свирката на тези, които я купуват!!!). Въпросната М.Б. дори не е направила опит да си отговори защо са подпалени къщите и колите? Елементарно, но ако се напъне, ако има с какво, разбира се - едно време турците не са считали за нормално да им се палят къщите и имотите, затова са считали всички хайдути за измет, престъпници, терористи. м.Б. много "безстрашно" показала какво се случва, а пък изобщо не се поинтересува защо един изрод (няма значение дали е циганин или от друг етнос), хладнокръвно преминава бавно през жив човек. И се правят внушения за пътнотранспортен инцидент и дрън-дрън глупости. Но пък М.Б. е страхотно олицетворение на много хора от нейното поколение и начин на мислене - безсрамност, наглост, опити за евтин популяритет. Лошото е, че се титулува журналистка. Познавам много журналисти, повечето чужденци, едва ли някой от тях би споделил поведението и думите на М.Б. Но в другите държави има правила, има етика, има закони. М.Б. за пореде нпът доказа, че търси евтината сензация, а не обективността.

#3 boris 26.09.2011 в 17:29:13

Отивам да згазя някого. Мисля, че това е нормално....

#6 axsbf 26.09.2011 в 17:37:15

Христо Цолев демонстрира изключително богат набор от плоски обиди Вероятно и той е към платените драскачи, щом претендира и да разбира от журналистика, както и да знае ЕДИНСТВЕНО ТОЙ определението за журналист. Щом се пенявиш така на коментарите, явно са те настъпили по мазола, явно истината ти боде в очите, СЛЕПЕЦО!

#7 MacAllister 26.09.2011 в 17:38:51

Не е нормално нито полицията, нито властта да "лавира" между интереси - има закона, за да няма лавиране ... уж. Сега имаме Цецо, но нямаме закон и като стана дума абе тая полиция като все ние ги фащаме, те ги пускат, колко преписки от шумните арести вкараха в съда, че последния да ги пусне? Това някаква национална тайна ли е та само се говорят празни приказки по медиите и никой не рачи да каже в прав текст нещо.

#8 Hater Petar 26.09.2011 в 17:53:44

@Hristo Tsolev Ей, ибричкия долен! Хващай Бенатчето под ръчичка и марш към дирника на смрадливия циганин дето ви храни, че нещо пак се е на$рал! "Пътен инцидент" било!!! Боклуци продажни!!!

#12 шщд 26.09.2011 в 19:04:07

Айде сега БТВ прочетете си Етичния кодекс на журналиста точка по точка и ни кажете колко точно точки спазихте и как "прилагате световно утвърдени професионални норми"?? Как точно ни показахте „Всички гледни точки"?? Бенатова си беше манипулаторка още по време на затвора на медицинските сестри в Либия. От тогава не гледам БТВ. Слави не е нищо пред тази.

#13 M_I_R 26.09.2011 в 19:08:28

БЕНАТОВА МЛЪКНИ !!!

#14 Osyznat 26.09.2011 в 19:13:56

Абе тая глупа4ка не е журналиста - социална педагожка е

#16 Maino 26.09.2011 в 19:53:46

Госпожице Бенатова,Защо отрязохте цял пасаж от новините на 24.09 от 22.00 ч. където тя заявява цитирам по памет :" под въздействието на алкохола , с размътен разсъдък , дали от алкохола или от нещо друго" ? Искам най отговорно да заявя на Бенатова , че не съм "платен писач" , а обикновен човек , който не успя да издържи на изопачаването на фактите.Ако не желаете да се занимавате , с "плебей" , като мен , обещавам да стана най яростния ви враг и непрекъснато да провокирам форумите срещу БТВ - безплатно!!!!!!!!.Защо си мислите , че цяла България е съставена от лумпени?Защо си мислите , че всички са скотове и безмозъчни същества?Защо това ,което излъчихте на 25.09 от 19.00 ч. , трябваше да бъде излъчено на 23 и 24 в опит да замажете положението и да спасите "топ журналистката "си. Въпреки всичко, с моето мнение или без, тя е тотално компрометирана и само по нататъшното и показване на екран ще дискредетира медията. Един приятелски съвет от мен : скрийте я отзад направете я редактор или чистачка в БТВ , но не я натрапвайте повече!

#17 strawsPulledAtRandom 26.09.2011 в 19:54:16

Сбогом, Миролюба. Сбогом, БТВ.

#18 Пепо 26.09.2011 в 20:00:03

Хората явно много обичат БТВ- днес от Пловдив няма репортажи, май нямат камера да снимат) Но Бенатова винаги ще намери топъл прием при комедианта Б.Б.

#19 Maino 26.09.2011 в 20:06:51

BTV,Защо отрязохте цял пасаж от новините на 24.09 от 22.00 ч. където тя заявява цитирам по памет :" под въздействието на алкохола , с размътен разсъдък , дали от алкохола или от нещо друго" ? Искам най отговорно да заявя на Бенатова , че не съм "платен писач" , а обикновен човек , който не успя да издържи на изопачаването на фактите.Ако не желаете да се занимавате , с "плебей" , като мен , обещавам да стана най яростния ви враг и непрекъснато да провокирам форумите срещу БТВ - безплатно!!!!!!!!.Защо си мислите , че цяла България е съставена от лумпени?Защо си мислите , че всички са скотове и безмозъчни същества?Защо това ,което излъчихте на 25.09 от 19.00 ч. , трябваше да бъде излъчено на 23 и 24 в опит да замажете положението и да спасите "топ журналистката "си. Въпреки всичко, с моето мнение или без, тя е тотално компрометирана и само по нататъшното и показване на екран ще дискредетира медията. Един приятелски съвет от мен : скрийте я отзад направете я редактор или чистачка в БТВ , но не я натрапвайте повече!

#20 Maino 26.09.2011 в 20:09:39

Госпожице Бенатов,Вие обидихте над 4000 човека които искат оставката ви поради НЕКАДЪРНОСТ,наричайки ги "платени клакьори"! http://www.facebook.com/groups/293191464028043/ Това е групата,която иска да се махнете-4603ма!Няма как да ни олатят Тъпа Овца такава!Няма Как!

#23 Bobby_gBG 26.09.2011 в 21:39:45

Ама жалка предателка! Изчезни от тук толерастична манипулаторке, заедно със всички дето ти плащат за лъжите и долните позиции!

#25 aissan 26.09.2011 в 22:55:24

КироЛюбке , твоето място не е в телевизията ! Твоето място е под бюрото на Цар Киро , с разтворена уста !

Новините

Най-четените