1/3 от българските имигранти в Англия са с ниско образование

Пет отделни проучвания, поръчани от предишното лейбъристко правителство на Великобритания, показват, че близо една трета имигрантите от България и Румъния са "с ниско образование", имат от 5 деца нагоре и 15% от тях са поискали помощи за безработни, съобщава лондонският в."Сънди телеграф"

Резултатите от проучванията никога не са били огласявани и това ще възроди обвиненията срещу лейбъристите, че са премълчали, за да не бъдат критикувани за либералната си имиграционна политика преди парламентарните избори, допълва изданието.

Новото консервативно правителство обещава в следващите няколко дни да публикува проучванията, в които се посочва още, че имигрантите от всички държави е по-вероятно да са без работа в сравнение с британците и в същото време да са по-малко активни участници в граждански инициативи.

Специално за българите и румънците, които влязоха в ЕС през 2007 г., се посочва, че към 2009 г. е по-вероятно да искат помощи за безработни от която и да е друга група имигранти във Великобритания или в сравнение с британските граждани. Въпреки налагането на квоти за допускане на хора от България и Румъния, имиграцията от двете страни се е увеличила рязко след като са станали членове на Европейския съюз.

Заселващите се от двете държави също така е по-вероятно да имат повече от 4 деца при сравнение с която и да е друга група имигранти. Това поставя под сериозен натиск образователната система, особено в Лондон, където се установяват над половината българи и румънци. (През 2008 г. над една трета от населението на Лондон е родено в чужбина.)

Като демонстрация за ефекта от източноевропейските имигранти "Сънди телеграф" цитира демографски данни от последните десетилетие. Според тях през 80-те години от Великобритания всяка година напускащите са били с 42 хиляди души повече от заселващите се.

В периода 1992-1995 г. този имиграционен "дефицит" се е превърнал в "излишък" - установяващите се са станали с 9200 повече от емигриращите от Острова.

Между приемането на първите бивши комунистически държави в ЕС през 2004 г. и на България и Румъния през 2007 г. е имало имиграционен бум - всяка година пристигащите чужденци са били със 178 000 повече от напускащите Великобритания.

Ако през 2008 г. не бяха въведени ограничения, които новата власт продължи да затяга, прогнозите бяха, че за десетте години до 2018 г. населението на страната ще се увеличи с над 4 милиона души до 65.6 млн., допълва "Сънди телеграф".

#1 Gastaroll 25.09.2011 в 14:53:44

Поредните неделни злословия и клевети против българи във Великобритания. Редно е нашето мило правителство да се замисли за съд за клевета. Абсолютно безобразие до нетърпимост и явна дискриминация водят подобни публикации в неделните "жълти парцали" на острова. Българите нямаме право да работим на острова без специално разрешително, а от там и на помощи. Помощи - майчинство се дават на всички жени, които са родили, но след съответната регистрация в рамките на 9 месеца. Относно образованието-британците имат изключително ниско такова, хронична липса на специалисти, постоянно наемат чужденци, които с удоволствие дискриминират и тормозят на работните места. Защо не се пише за съвременното робство във Великобритания-публикации в Дойче Веле? Защо бритовете не публикуват статистика за всички източно-европейски страни какъв им е процента безработни на острова, които получават помощи, съответно колко са местните смукала на системата ? Традиционен е изразът " Да сучем от системата" за местните нискообразовани мързеливи мърлячи. Защо уеб -кафе публикува тенденциони и лъжливи статии с цел оклеветяване на българите ?

#2 Gastaroll 25.09.2011 в 14:56:19

Допълнение Срам е за Великобритания да има снимки на хора, явно работници в местните ферми, които спят на картон. Защо няма глоби и затвор за работодатели-експлоататори?

#3 Аз008 26.09.2011 в 02:20:11

Малко идеализъм ... но пък не вреди: ... Една истинска човешка държава, нарочно не казвам "демокрация", би приела закон за Държавната Измяна. Не е нужно да се прилага насилие. Просто да се отнема гражданството на сериозните нарушители. За подобни тенденциозни материали решението ще е лесно. Предупреждение, жълт картон и после "Сбогом, ЖозефА!" Няма нужда да обясняваме кой прав и кой - крив в този случай. От далеч смърди на пропаганда. Е, всяко нещо ще си дойде на мястото скоро. Хората не са глупави и започват да се събуждат. Живи и здрави да са всички нагли "европейци"! Великобритания скоро ще е новият щат на Индия ;) ... дори могат да си я разделят като през 47-а . Франция спокойно ще стане продължение на северна Африка и т.н., и т.н. Оставете ги на собствените им проблеми! Сега са Отворени, щото са им замазани очите с демократични екскременти, но съвсем скоро ще им припари. Горките! Ако не бяха емигрантите от България и Румъния, всичко щеше да им е 6 ! Ние да мислим за нашата си градинка и как да я подредим ВЕЧЕ!

Новините

Най-четените