Масова стрелба пред Емпайър Стейт Билдинг

ФБР официално съобщи за 10 ранени при стрелба край Empire State Building в Ню Йорк. До този момент се говори за две жертви без да има официално потвърждение.

Стрелецът е мъртъв - според NBC той е бил застрелян от полицай, но все още не е ясно дали това е причината за смъртта му.

Стрелбата е станала малко преди 9.00 часа сутринта местно време на ъгъла на 34-та улица и 5-о Авеню.

Засега е ясно, че стрелецът е бил 41-годишен, бивш сътрудник в един от магазините, разположени в небостъргача. Ясно е, че е застрелял първо бивш колега, а после е започнал да стреля по останалите.

ABC съобщава, че на мястото бързо са пристигнали полицейски екипи.

Полицията каза, че за момента не може да се потвърди версията за терористичен акт.

Говорителят на пожарната служба в града е обяснил пред американските медии, че до колегите му е бил подаден сигнал за стрелба към 9 ч. местно време. Екипите за спешна помощ са били на мястото до минути.

#1 Scooby Doo 24.08.2012 в 20:00:51

Американците се трепят от щастие. Ало дойчето веле, нема ли да напишете статийка за щастливите американци?

#2 deowin 24.08.2012 в 21:04:58

Scooby Doo, защо реши, че щом някакъв недоволен служител е застрелял шефа си в Америка, то непременно следва, че всички американци са пълни отрепки и нещастници? След като такъв извод е очевидно грешен, то нужен ли е, и ако да - кому и защо? Ето новината малко по-подробно: >a disgruntled women's accessories designer named Jeffrey Johnson shot his 41 year-old former boss, Steven Ercolino. The two dead include the gunman, who was shot and killed by police

#3 Scooby Doo 24.08.2012 в 23:08:58

Аре стига ве, през два дни масова стрелба в щатите. Човек ще си помисли, тренират за олимпиада. Баси изперкалия народ, всеки с някаква фобия. Купуват си автомати за самозащита.

#4 deowin 24.08.2012 в 23:21:57

>през два дни масова стрелба в щатите "Масова" според кафето. А всъщност някакъв тип застрелва шефа си, полицията го отстрелва. Колко е масова, прецени сам. "През два дни" според теб. Разбирам, че преувеличаваш с цел да илюстрираш мнението си, но уместно е и сам да го осъзнаваш. >Купуват си автомати за самозащита Съгласен съм, че американците имат много сериозни проблеми с абсурдните за модерните времена закони, които им позволяват да притежават огнестрелно оръжие за самоотбрана. Но все пак, автоматичните и повечето полуавтоматични оръжия са забранени с федерални закони.

#6 VL-2 25.08.2012 в 10:17:41

'сичко е точно! Язе съ прибивам да му бачкам на пустиняка, он ша ми вика дека немал нужда ут мен, ебаси. Ми то и язе не'ам нужда от него, ебаси. Тегла му куршума от не ме кефи. Ама в последно време и язе не се кефа нещо на мене си. Съм го таковал ... ако да ма килне онова дебелото негро от зад вратата на онуй чеви, ОК. Ако да не ... ма ше еба да килна десетина проходящи ... Яаааа ама та било като у оня гейм с многото кръв по екрана ... и звуците са реалистични ... и миризмата на барут и кръв истинска ... а звуците .оххххаааа.. 7.1 съраунд ебаси ... аре бе нигъ' ... ше зема да се килна сам за да ти помогна ... оф ... ееее натутка се ... аре бай пичове ... При правилен разчет такъв сценарий предстои да е ежедневие във всички развити и развиващи се "демокрации". Като иска демосът да се самоуправлява, трендът ще е само надолу. Така и трябва де.

#8 VL-2 25.08.2012 в 10:59:02

Евалата, Павурка!

#9 LaForce 25.08.2012 в 12:17:20

С напредъка на събуждането на хората, с осъзнаването че управниците им всъщност са фашистки боклуци които ги/ни избиват и целят единствено и само контрол и робство за масите и запазване на тяхното господстващо положение, отчаяните действия на същия този "елит" за запазване на власта чрез ментално контролирани роби и медиите чрез които провеждат терористични атаки под чужд флаг с цел да изплашат хората - да вкарат офцете в кошарата на доброволно приетата диктатура и тотална липса на свободи. Затова зачестиха стрелбите от промитите мозъци в америка, затова правят атаки под фалшив флаг в българия, затова се опитват да вдигнат следващата голяма война - за да изплашщат хората и да ни сложат нашийниците...

#10 Scooby Doo 25.08.2012 в 13:01:51

деовин, САЩ да не би да ти плащат да им адвокатстваш?

#11 post deluvian 25.08.2012 в 13:03:13

Това са лошите страни на либералния режим за притежаване и носене на огнестрелно оръжие - всеки, който по някакъв повод изтрещи, има възможност да стане масов убиец. А представете си какво ще стане ако в Бг допуснат народа масово да притежава и носи оръжие, при тая страховита комплексарщина и злоба, колко живи ще останат.

#13 post deluvian 25.08.2012 в 14:06:59

мда, много пъти ми се е случвало да се радвам, че нямам под ръка оръжие;

#15 Оня Дето Го Трият 25.08.2012 в 17:11:02

В Щатите всеки малоумник има оръжие и като превърти трепе околните. У нас всеки малоумник има кола и понеже е малоумник, също трепе околните. Мисля че жертвите от първото са доста по-малко от жертвите на второто. Така че нека не злорадвтваме по САЩ.....прости 'ора има навсякъде.

#16 Fedar 25.08.2012 в 23:19:53

Оная, забравил си да добавиш, че малоумниците с кола у нас, преди да утрепят някой, разкъсват ризата и започват да се удрят в косматите гърди с викове: "Булгар, Булгар! България на Три Морета!". Също си забравил да питаш коментиращите откъде-накъде имат наглостта да се възмущават от такива инциденти в Америка, при положение, че не са протестирали срещу Азис.

Новините

Най-четените