За един разговор на четири очи

Непосредствено след като лидерът на БСП Сергей Станишев хвърли в публичното пространство поредната бомба за АЕЦ "Белене" - че темата била обсъждана на 4 очи между него и Борисов в дома на премиера в "Бояна" през 2011 г., самият министър-председател потвърди пред bTV, че такава среща е имало.

Тема на срещата: договорите за пиар и информационно обслужване на Моника Йосифова

В сутрешния блок на bTV той защити позицията си по отношение на АЕЦ "Белене" и предстоящия референдум. Една от основните му тези беше, че липсва каквото и да било правно основание за изхарчените за централата пари по време на тройната коалиция, тъй като от подписания меморандум не произтичат подобни задължения.

Борисов разкри, че срещата е била по инициатива на социалиста. "Станишев ми се обади и поиска да дойде у нас - дойде. Но темата "Белене" почти не беше засегната, както твърди той. Единствено му благодарих му, че не е подписал за строежа, защото България щеше да е разорена", каза премиерът.

Борисов намекна, че Станишев е ходатайствал за дейността на половинката си Моника Йосифова. "Аз обаче му казах, че тя е опитна и способна сама да се справи с всичко и може и сама да си печели поръчките. Моля Станишев да не ожълтява по този начин", добави правителственият ръководител.

За коалициите и коалиционните партньори

След темата за тези "задкулисни" подробности от политическия живот на страната, Борисов премина към коментар на предстоящите избори, подчертавайки отново, че не мисли за коалиции.

Отрече да създава изкуствено "патерици" на ГЕРБ в лицето на РЗС или СДС. За да направи тезата си още по-убедителна, той посочи как "БСП преди време яростно ни нападаше за подкрепата на "Атака", а сега те са заедно - това не е ли вид патерица?"

За мъртвите души

Във връзка с темата за парламентарния вот Борисов цитира Лиляна Павлова, която му обяснила, че казусът с "мъртвите души" в избирателните списъци произлизал от факта, че около милион българи се намират в чужбина "и няма как да се отпишат, че не са български граждани". През последните месеци имало и около 25 000 македонци са станали граждани на България.

За ВМЗ-Сопот

ВМЗ-Сопот от 20 години е воден към фалит и БСП са основните виновници, които сега се опитват да яхнат вълната от недоволство, обяви премиерът Бойко Борисов пред bTV. Премиерът недоумява защо служителка на ВМЗ-Сопот му прати символично вечерята си от хляб и лук, защото положил максимални усилия, за да спаси завода и не заслужавал такова отношение.

„Поне сто съвещания съм направил, за да спася завода, и да ми пращат кромид лук. Защо не прати на Станишев лук", попита премиерът.

За острите си думи към Даниела Генкова премиерът не отстъпва: "Тя ми праща лук и цялата й ръка в пръстени. Реагирах на госпожата, защото миналата година сме им платили 6 милиона лева, тази година 1 милион. Ако обичаш да се кичиш със злато, а нямаш пари, как се кичиш? 100 пъти ще се извиня на госпожата, 100 пъти, но и на мен ми дойде повече".

"Какъв подарък, ние сме ги изработили?"

"Какъв подарък от 1 милион лева ни е направил премиерът Бойко Борисов за Нова година? Ние тези пари сме си ги изработили", коментира Генкова за БГНЕС.

"Аз съм обикновена работничка и искам да получа заплатата си за изработеното, както всички мои колеги. И мелнички за черен пипер да съм изработила - трябва да си получа парите за това", обяви жената от Сопот. Вчера работниците отново протестираха, включително и децата им, които би трябвало да бъдат на училище.

Парите бяха осигурени от държавната фирма за търговия с оръжие и стоки и технологии с възможна двойна употреба "Кинтекс".

Оръжейницата бе извадена от забранителния списък за приватизация. Общо дълговете на ВЗМ към кредитори са около 170 млн. лева, като най-много са задълженията към държавата. Първоначално бяха обявени 150 милиона. До 2007-а Вазовските заводи са били на печалба.

"Пет пъти ходих в Кърджали и спасихме ОЦК, техните колеги. Не е ли ние бяхме в Мадан, в Рудозем, където спасявахме подобни предприятия, и за радост ги спасихме по най-добрия начин? С какво съм заслужил тя да ми прати кромид лук? Не съм положил максимум усилия ли?", обяви Борисов, описвайки колко неразбран се чувства.

#2 pepe 25.01.2013 в 12:30:46

А може посещението да е било от по-интимно естество. Хайде сетете се, въпреки цялото мъжкарско перчене на Боко, колко много основания има за подобно подозрение /като например това, че е най-голямата кипра в България/.

#5 Чинчифон 25.01.2013 в 13:28:59

Докато има политици,журналисти и частни медии,ще живеем в лъжи,които ни давят.Макар,че днес официално и законно ги наричат "различни гледни точки"!Ако някой се интересува от истината,то е по-добре да потърси онези скромни учени,които не се продават на медиите за пари или на политиците за постове. Които са опазили умовете си чисти,а знанията светли!Защото само техните истини,теореми,принципи и изводи са вечно валидни!Останалото е кал и политика

#6 YOLE 25.01.2013 в 13:36:31

Верно ли Моника Станишева била от Синята коалиция , а ?

#7 lele male 25.01.2013 в 14:22:34

Йоле, мислиш, че Моника е поводът, по който е отишъл Станишев да разговаря на 4 очи с Бате и му е задал този въпрос ли?

#8 YOLE 25.01.2013 в 14:59:40

Абе Льолка, много работи си мисля, но ми прави впечатление фактът, че винаги когато стане въпрос за далаверите на червените и депесарите, иначе много големи, сините демократи се скриват в миши дупки и се правят на бели зайчета. Във форума не съм видял един да се изкаже открито и обстойно против тях. Дори оня ден в парламента Костов от трибуната имаше наглостта пред цяла България да им "намигне" съучастнически, като им каза - Не ме дрпайте за езика. Това лицемерие на нищо не прилича .Нали и заради това лицемерие ядоха шута . Ми то и на децата е ясно, че са едно цяло.

#9 YOLE 25.01.2013 в 15:13:51

А що се отнася до срещата Борисов - Станишев, не е толкова важно какво са си говорили и не бива да се правят спекулации от това. Но според мен Станишев е отишъл за да търси някакво сближаване между двамата и да смекчи позицията на Премиера към БСП. Нещо като давай да крадем заедно, ама не му се е получило.

#10 chacha 25.01.2013 в 15:26:29

Чинчифон, Как да разбереш дали нещо е истина? На думи отдавна не вярвам, а документите се оказват секретни, за всеки скандален въпрос, който изниква всичко е с гриф секретно. И се появяват едни лъжци, на които и да искаш не могеш да повярваш.

#11 lele male 25.01.2013 в 15:26:37

Аз викам, да вземат да си се обеденят всичките...И без друго са навързани и всеки някому дължи нещо....Така няма да има излишни дебати... Един ще излиза и ще казва кво са решили, пък ние ще решаваме дали да го приемем или ще рипаме по паветата...

#12 chacha 25.01.2013 в 15:30:54

Уж сключват договори от наше име, разпореждат се с наша собственост (държавна) с наши пари (бюджет), а никой няма право да ги прочете. Дали случайно е заложено това в Конституцията ни?

#13 chacha 25.01.2013 в 15:40:13

Хората са го измислили, няма смисъл да се пилеее енергия за рипане, това не е безплатно, референдум му е решението. Национален въпрос национален референдум, областен въпрос областен референдум, общински въпрос общински референдум. Да ама ако има питане, няма келипир. Ако политиците имат някакво задължение към гражданите трябва да го изпълнят, но ако не го изпълнят има и отговорност да понасят. Защо няма никаква отговорност записана в Конституцията , която да се носи от политик, извършил не изгодна сделка с обществени средства или собственост?

#14 Чинчифон 25.01.2013 в 16:36:22

chacha, За да намериш истината,трябва да я търсиш.А докато я търсиш трябва да мълчиш,защото някой по-умен може вече да я е намерил.Ако вече си намерил истината,то тогава я обяви,но само ако можеш да я ДОКАЖЕШ ПО БЕЗСПОРЕН НАЧИН.Всичко останало е артистично говорене,художествена литература или политическа пантомима.За приспиване!

#15 Svelini 25.01.2013 в 16:56:47

Да адвокатствам на Станишев е последното нещо, което бих направила. Но считам, че темата на среща на четири по никакъв повод не би трябвало да се разкрива. Иначе тя не би била на четири очи. На такива като деца им викахме "портаджии".

#16 lele male 25.01.2013 в 17:11:07

@14Чинчифон | 25.01.201316:36 chacha, За да намериш истината,трябва да я търсиш.А докато я търсиш трябва да мълчиш, защото някой по-умен може вече да я е намерил... Да, Чинчи, намерил я, предложил я (истината) на този който плаща най-много и пак си замълчал... Както е казал бачо Рейгън: Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е твърде близка до първата.

#17 Avgur 25.01.2013 в 17:38:27

Гледах и слушах внимателно интервюто на премиера по цитираната в статията телевизия и мога с чиста съвест да кажа,че ВИЕ ЛЪЖЕТЕ.Въпреки многократните опити на водещите да изкопчат от него истината за срещата му със Станишев той не даде отговор.Въртя,сука,но не отговори,като се опита дори да пренесе отговора на плоскостта на шегата,но се получи плоска шега.Настояването го изнерви,като видимо се разгневи когато стана дума и за прословутия лук и пръстените,който т.н. журналисти дъвчат с удоволствие от седмица и отгоре.Явно автора не е гледал въпросното интервю и се е осведомил за неговото съдържание от втора ръка.Което обаче не му е попречило да ПОДЧЕРТАЕ собствената си "истина"за въпросната среща,че чак да я изведе в заглавие.

#18 chacha 25.01.2013 в 17:47:29

Чинчифон, За коя истина иде теч? 1. Истина по научни въпроси ли? - ако е за наука там си требе акъл или умни хора. 2. Истината за материални сделки или поети ангажименти? – те задължително се вписват някъде, за това нещо акъл не ти трябва (тоест може и да не си толкова умен) само да можеш да четеш, то всичко в документите си го пише. Поясни за коя истина говориш? Просто ти обяснявам, че в България всичко се крие (документи за сделки, документи като ангажименти, договори и взаимоотношения) и обикновените граждани не са наясно какво се случва.

Новините

Най-четените