Киев прихвана руски разговор за сваляне на MH17

Украйна представи първо доказателство, че Русия и въоръжените сепаратисти стоят зад обстрела на малайзийския Боинг 777 с 295 души на борда в Донецкия регион - прихванати са телефонни разговори, които за момента не могат да бъдат потвърдени от независим източник.

В единия разговор местният бунтовнически лидер Игор Безлер съобщава на командир от руските служби, че проруските сепаратисти са свалили самолет. Обаждането от мястото на инцидента, което идва 20 минути по-късно, е до Василий Геранин, полковник от Главното разузнавателно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия.

Двамата са наясно, че това е пътнически самолет, което ще има сериозни последствия. Киев идентифицира Безлер като агент на Москва, както и двама руски полковници от тайните служби.

Вторият разговор е между двама бунтовници, които обсъждат свалянето на самолета - те са наясно, че това е пътнически самолет, че няма оръжия, както и че няма оцелели.

В YouTube се появи видео, в което мъж, наричан "Майор", обяснява, че самолетът е свален от „казаците от бригада Чернухино". „Това определено е пътнически самолет .. имало е много хора на борда", казва мъжът. Чернухино се намира в Луганска област, на около 80 км от Донецк.

Сепаратистите в Доценк твърдят, че нямат оръжия, за да свалят самолет на 10 000 метра височина, какъвто е случая с малайзийския самолет.

Факт е обаче, че те успяха да свалят два украински военни самолета в последните седмици в регионите на Донецк и Луганск.

Украинският президент Петро Порошенко определи като „терористичен акт" катастрофата.

#1 A4i 17.07.2014 в 23:53:27

Киев действително прихваща и позиционира разговори на опълченците. След това ги праща за целеуказание на тежката артилерия. Ето какво се случва после : http://www.youtube.com/watch?v=mIguR6GtymU Затова в кореспонденциите ще видите окачени по дрехите УКВ радиостанции и ще чуете да се разговаря по тях, а не по мобилни телефони.

#3 John Smith 18.07.2014 в 10:32:52

Тука има Другари , дето не са ходили казарма....за тях обеснявам По време на бойни действия не се ползват жиесеми и радиостанции. Едни убавци бягат с макара на гърба и опъват жици. Девиза е : "Умри ,но свръзка дай "

#4 Citizen X 18.07.2014 в 11:17:15

Джони, коментара ти е верен, но предполагам ти е направило впечатление, как по клиповете в мрежата и едните, и другите размахват видове сякакви жийсьеми... Така или иначе, нито в едните, нито в другите има особено много професионализъм...

#5 Оня Дето Го Трият 18.07.2014 в 11:56:38

Смит Нали тия дето искат да се отцепват от Украина са просто мирни хорица, на които не им харесва в Русия и си правят собствена република То не стига че изведнъж отнякъде се сдобиха с танкове и ПВО, па ако са чак и такива професионалисти както ти искаш, работата много почва да смърди нещо

Новините

Най-четените