Парламентът отряза "Атака" за гей пропагандата

Народното събрание очаквано отхвърли предложението на "Атака" да се криминализира публичното показване на хомосексуална ориентация и да се забранят гей парадите.

Идеята на В.С. и компания бе такива прояви да се наказват със затвор и глоби, но събра едва 16 гласа „за" в пленарната зала.

„Атака" поиска наказание за всеки, който „манифестира публично своята или на други хомосексуална ориентация или принадлежност, чрез организация или участие в митинги, шествия и паради или чрез средствата за масова информация и Интернет".

„Нямате право да утвърждавате себе си, да бъдете морални стожери и съдници, когато вие самите би следвало да погледнете собственото си поведение", коментирах депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова.

Парламентът прие внесените от Министерски съвет промени в Наказателния кодекс, които въвеждат разпоредбите на европейски директиви за борба със сексуалното насилие и експлоатация на деца, както и с детската порнография. За законопроекта гласуваха 16 депутати, 84 бяха против, а 63 се въздържаха.

Новините

Най-четените