МВР призна за използвано насилие при задържане

Във връзка с информацията, публикувана от Петър Богданов във Facebook, че е бил жертва на полицейско насилие, от пресцентъра на МВР излязоха с официално становище.

Според силовото министерство, столичаниниът е бил отведен в Трето РУ след като е направил опит да осуети полицейска проверка и е оказал съпротива. Ето версията на полицията:

"Вчера, около 13.30 часа, 36-годишен столичанин, управлявал лек автомобил "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, бил отведен в Трето РУ, след като нарушил ЗДвП - не спазил знак В1- "Забранено влизането на ППС", на ул. "Княз Борис I", близо до ул. "Цар Симеон".

Преди това, в хода на предприетата от служителите на реда проверка, П.Б. се държал арогантно, опитал да я осуети и да си тръгне, като не изпълнил полицейското разпореждане.

Това наложило използването на помощни средства /белезници/, а заради оказаната съпротива, те били поставени принудително.

Мъжът бил отведен в районното управление, съставени са му актове по ЗДвП и ЗМВР за неизпълнение на полицейско разпореждане, задържан е за срок до 24 часа.

При отвеждането му в полицейското управление, П.Б. бил прегледан от екип на Спешна помощ, който установил охлузни рани по лицето му, без травматични увреждания по тялото".

Новините

Най-четените