Съд отряза достъпа до клипове на Pussy Riot

Районен съд в Москва ограничи онлайн достъпа до видеоклиповете на пънк групата Pussy Riot, след като ги определи като екстремистки, предаде ИТАР-ТАСС. Забранените кадри включват различните провокативни акции на женската група, сред които е и пънк молебенът в храма "Христос Спасител", заради който бяха осъдени.

След като решението на съда в московския район Замоскворечие влезе в сила, споменатите видеоматериали ще бъдат включени в списъка на забранените в Русия екстремистки материали, чието разпространяване е незаконно.

На 17 август т.г. три членки на Pussy Riot - Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич - бяха осъдени на по две години затвор по обвинения в хулиганство с мотив насаждане на религиозна ненавист и вражда. Те бяха арестувани и подведени под съдебна отговорност заради акцията на групата през февруари в московския катедрален храм "Христос Спасител", в която бе отправена молитва към Богородица да отърве Русия от Владимир Путин.

В хода на процеса срещу трите млади жени съдът в московския район Хамовники отказа да приеме твърденията на обвиняемите, че мотивите за действията им са политически.

На 10 октомври Московският градски съд замени присъдата на Самуцевич на две години условно и остави в сила присъдите на Толоконникова и Альохина. Двете в момента са изпратени в затворнически колонии, където изтърпяват наказанията си.

Тагове: pussy riot
#1 lele male 29.11.2012 в 16:12:11

Въй, ну так не надо...

#2 Ataman0 29.11.2012 в 18:38:55

И как точно ще отрежат достъпа...това да не ГУЛАГ,ето Enjoy:«Пошто пиздили Куру?» http://www.liveleak.com/view?i=fef_1279895437

#3 Ataman0 29.11.2012 в 18:52:31

Забравих да предупредя ,че видеото съдържа сцени потенциално опасни за хора душевно,емоционално и психически незрели.......както и за политици,моралисти,проповедници и други лицемерни субекти!

#4 янаки 30.11.2012 в 07:21:26

Защо се правите на възмутени демократи. Ами клипа, когато една от тях се чукаше в музея, ами когато си навираше замразена кокошка в шундата?

Новините

Най-четените