Иван Костов се оттегля

Цялото ръководство на ДСБ ще подаде оставка, след като партията на Иван Костов не можа да прескочи прага от 4% за влизане в парламента. Първи от партийните постове се отказаха Радан Кънев и Петър Москов. След тях Иван Костов обяви, че е насрочен партиен конгрес на 23 юни, когато ще бъде избран нов лидер.

"ДСБ няма основание да възразява срещу изборите. Съжаляваме за резултатите. Те са силно разочароващи. Насрочваме национално събрание на партията на 23 юни, на което нашето ръководство подава оставка и ще бъде избрано ново", обяви тъмносиният лидер.

Заместник-председателят Радан Кънев призна провала още снощи: „ДСБ остана извън парламента. Мачът свърши". Все пак, той остава в партията. "Вие заслужавахте повече. Съжалявам, ако съм ви подвел", обърна се той към симпатизантите на тъмносините.

Тази сутрин Националното ръководство на партията напусна и Петър Москов, един от изявените оратори на партията.

"Ще продължа да работя за реализацията на идеите, които предложих в хода на кампанията. Знам, че предстоят по-добри времена. Вярвам, че ще ги постигнем с разум и ще ги посрещнем заедно",написа Москов в социалните мрежи. И се извини на хората, чието доверие не е оправдал.

ДСБ - БДФ събира малко над 3%, показват данните на ЦИК от 70% от обработените протоколи от секционните избирателни комисии. Другият представител на т.нар. „традиционна десница" - СДС е малко над 1%.

#1 mima 13.05.2013 в 12:48:05

Най-добре да се оттегли въобще от политиката и да седне да пише мемоари. Трябваше да го направи много по-рано. Дано дясното възкръсне.

#2 Borracho 13.05.2013 в 13:38:31

няма как

#4 daysydogy 14.05.2013 в 13:03:54

Като попрочетох коментарите ви, за пореден път се убедих, че в България много малко хора разбират проблемите пред които е изправена нацията - на българина 40-50 години все държавата му се грижеше да му създаде работа, да го прати на почивка, да му изучи децата и какво ли още не, той е замръзнал в една точка - някой друг да мисли вместо него. Трябва да минат поне още толкова години, за да станем нормални хора, нормални граждани, да избираме нормални хора в управлението. Ще ви питам утре кой ще ви бъде виновен - избрахте боко, плъшоко, сопола и болния, щото Костов ви бил виновен, плачете като куче за кокал. За илюстрация накрая - попитах непознат германец как е видял България, харесва ли му? Да, харесва му, българинът е превъзходен работник, инжинер... Българинът обаче очаква друг да го „оправя“, все друг му е виновен, точно така разсъждават и източните германци. СоциализЪмът никому не прощава... И за социализЪмът Костов ли е виновен, и за празните ви глави и за тъпите ви философствания? Леле мале...

Новините

Най-четените