Съдът пак остави Алексей Петров в ареста

"Октоподът свърши, започва циркът". Това заяви Алексей Петров след няколкочасово заседание днес, на което Софийският градски съд реши за пореден път да го остави в ареста.

Заседанието отново беше при закрити врата - въпреки че според адвокат Ина Лулчева в делото няма секретни материали.

От Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров - Хамстера са свалени обвиненията по делото за "Октопод"-а и е останало обвинението за изнудване през 1998-2000 г.

Кадровото досие на Алексей Петров не е било разглеждано по време на мярката за неотклонение. Според прокурора Светлозар Костов делото за рекет ще влезе в съда в началото на ноември.

Адвокатите на обвиняемия смятат, че и това обвинение ще отпадне, защото, според тях, тримата не са били организирана престъпна група и не е изяснено през 2008 г. дали дори са се познавали. 

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов показа, че не се притеснява заради факта, че съдът преквалифицира обвинението срещу Петров и вече няма "Октопод". По думите му важното било, че той остава под стража, което означава, че има достатъчно факти за всичко онова, заради което е бил задържан.

Цветанов каза още, че това е само първият етап на разследването, което си имало своя тактика и щяло да продължи. "Недейте да смятате, че всичко, свързано с разследването на тази добре структурирана, йерархично изградена организирана престъпна група сме свършили с първото обвинение", каза още  Цветанов.

Новините

Най-четените