Дюнерът ни пази от тероризъм

Връзките на България с арабския свят са добри, арабският свят прави бизнес в България - на всеки ъгъл има дюнер, заяви премиерът Бойко Борисов, който коментира в Токио терористичния акт на летище Домодедово.

"...Надяваме се в това отношение да го отчитат хората, които взимат тези решения за подобни актове; когато те ги взимат централизирано, се наблюдава и поведението на дадени държави. Затова считам, че България води много добра балансирана и партньорска политика".

На журналистически въпрос дали мерките за сигурност по българските летища ще бъдат засилени, отговори: "На държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо", предаде Агенция "Фокус".

Ние разчитаме на балансираната ни външна политика - с арабския свят, с Палестина, с всички държави там сме в изключително близки, приятелски отношения, заяви още премиерът.

На въпрос - дали след атентата в Москва са коментирани с транспортния министър по-засилени мерки на летищата в България, Борисов каза - на държави, където службите им са в пъти по-силни от нашите, им се случва това и те не могат да предотвратят нищо.

"Нима мислите, че руските или американските служби не са били в активен режим, или Великобритания или Швеция, но знаете какво стана", даде пример той.

България осъжда терористичния акт на летище Домодедово в Москва, каза премиерът. "Потресен съм от това, което се прави. Терорът е убийствен. С една дума - мъка за всички. Недопустимо е в ХХI век така да се решават каквито и да е конфликти. За съжаление - има и българин сред загиналите; който е австрийски гражданин", каза още Борисов.

"Изпратихме съболезнования на ръководството на Руската федерация. Тези терористични актове не подминават никоя държава - дали е Русия, дали е Швеция, дали е Америка, дали е Великобритания. В това отношение просто е непрогнозируемо на кого може да му се случи", заяви премиерът.

Бойко Борисов е на официална визита в Япония заедно със солидна делегация от министри и бизнесмени. Засега е ясен заявен интерес от японска страна към внос на пилешко месо и производство на "зелена енергия" у нас от слънцето.

Още смешки на Борисов от Страната на изгряващото слънце

Край Котоошу се чувствам дребен, слаб и недохранен, това е заявил още Бойко Борисов при посещението си в Япония. "Труд" и "24 часа" публикуваха репортажи от визатата. Ето някои цитати от тях:

"Някъде на заден план изниква премиерът Бойко Борисов. Приемът е за него в последния ден от визитата му в Япония. За ужас на домакините той подминава сградата на посолството и се мушва в градината, където на маса е просната едричка риба тон, 108 кг.
"Я, това е истинска риба тон. Действително си мислех, че е играчка", възкликва премиерът. Светкавиците на фотоапаратите просветват, премиерът влиза в посолството и се оказва рамо до рамо с Котоошу.
"На всички срещи, на които отидем - с престолонаследника, с премиера, в парламента - всички започват с Котоошу. Понеже си бил и най-красивият тук, усмихва се Борисов. И се интересува:

- Колко килограма си?

- 155.

- 155? Знаеш ли, казват, че трябва да наддадеш още 30 кг и ще ги биеш всичките.

...

Идва моментът на традиционната церемония за разчупване на буре със саке. Премиерът, Котоошу и министрите навличат приличащи на сини халати дрехи, грабват по един дървен чук..., блъсват като един капака на бурето. И естествено толкова мощно го пръсват, че си оплискват краката със саке.

Традицията на разбиването е на 400 г. и символизира предстоящите успехи. Със специални дървени черпаци сакето е налято в квадратни дървени сувенирни чашки, с изписано на тях име на премиера Бойко Борисов - на български и с японски йероглифи. "Ааа, чашки раздаваме за спомен - отново се шегува той. - Ще взема по една за Цецо и Дянков."

Последната церемония за вечерта е посветена на огромната риба тон в двора (близо 100 килограма - бел.р.). Майстори с огромни ножове разфасоват "плячката" си. Щом отрязват шийната перка, Борисов казва: "Това май е най-мазното. Полях се със саке, сега и с риба тон, ако се оцапам и ще стана вмирисан". После се провиква към Котоошу:

- Жена ти готви ли такава риба?

- Само професионалисти могат да я нарежат - казва Калоян.

- Във вашето село прасета клали ли сте навремето? Помня дядо ми, като заколи прасето, и за два часа с греяна ракия, и го разфасова ей така... на ивички, на ивички."

#5 kirchos 25.01.2011 в 23:19:27

Бойко е морон.

#7 Ateista 26.01.2011 в 01:22:52

Иван,това от дядо Иван ли идва или само е един невинен ник? Защото знаем кои защитават арабите - техните верни приятели славяно-комунистите... И да - само арабите са терористи,други няма,освен може би руснаците нападнали Грузия,Афганистан и т.н. За Павур Бесепарски ве4е знаем от кои е...другарин първа класа...

#9 pueblo 26.01.2011 в 04:01:36

поредната тъпотия от пожарната!!!!! боже,колко олигофрени има по този свят....ела и си пребери вересиите бе,пич... то и в лондон е пълно с чаршафи,даже свободно си пропагандират ислям из центъра,ама кога решат да се взривяват....хич не им пука за бизнеса... ноооооо,нашия си е големец,той не се плаши.....палячо

#10 aissan 26.01.2011 в 08:00:00

Хе, хе , хе, хе, Абе Бойко , Това с Дюнерите признавам си , надмина всичките ми очаквания ! Сега целият свят трябва да се поучи от най-голямата мъдрост на този век до момента ! А тя е : Има Дюнер , няма терористи , Няма дюнер - има терористи ! Така си е ! " Храната прай борбата" !

#12 азът 26.01.2011 в 09:58:41

Тоя е по - прост отколкото си мислех... Дано преводачите успяват да покрият тъпотиите му.

#13 boris 26.01.2011 в 10:02:11

Дюнерът ни пази от тероризъм ------------------------------------------------------ А аз си мислех че, бат Бойко ни пази!

#15 Оня Дето Го Трият 26.01.2011 в 10:56:08

Срам, срам, срам.....наистина дано преводачите успяват да замажат нещата

#17 Sceptic 26.01.2011 в 15:31:47

Трябва да защитим летище София с поне два дюнера - един на Терминал 1 и един на Терминал 2. Да знаем че сме на сигурно. Онези тъпаци американците изграждат противоракетен щит, ама за дюнерите не са се сетили. Хем по-евтино хем по-вкусно.

#18 Amor Mio 26.01.2011 в 16:54:43

Ама това журналисти ли са? Кой се интересува, че перката била мазна? Тея още малко и в тоалетната на Борисов ще влязат за да снасят "материали".

#19 simo_haihe 26.01.2011 в 18:30:19

Аморе Мио, чети малко по-внимателно, та да не се излагаш. думите "перката е най-мазното" не са думи на журналистите - а на любимия ти премиер. много си прав, че никой не го интересува кое й е най-мазното на рибата, ама това го кажи на Боко простака. а журналустите са си свършили работата перфектно - точно са предали всичките селски изцепки на любимия ти Вожд.

#20 aissan 26.01.2011 в 23:28:11

Уважаеми съфорумници , стихотворението което съм копнал не е мое , но ме впечатли изключително много : Нека идат терористи на талази! Дюнерът на ъгъла ни пази! Не ни трябват ни Мосад, ни Щази, нас Осамата не може да ни гази! Хапваме си дюнер със салати, затова не ни засягат атентати! Имаме летищен терминал - там ще бачка, който е ритАл! Вкарваш гол - и ето имаш пост, нищо че си селянин и прост! Може да набираш егене, ама си от нашите - ченге! (Неизвестен автор от форумите)

#21 mimeta 27.01.2011 в 00:06:34

Не харесвам Бойко, но си мисля, че малко преигравате. Не мисля, че е казал нещо обидно. Доколкото ми е известно не е казал, че арабите са терористи! говорел е за арабски терористи. Вие бихте ли се обидили, ако някой чужд политик каже, че в тяхната страна ще вземат мерки срещу българските цигани? аз не се смятам за чиганка и нямам проблем с това. нито пък отричам, че има такива с българско гражданство.... това, че има български цигани, не означава, че българите са цигани това, че има арабски терористи, не означава, че арабите са терористи. Борисов не ми е симпатичен нито като мъж, нито като политик. Ама вие правите голяма драма около дреболии. при това в случая не е казал нищо лошо.

#22 WWW_ORIGINALNI_BE 27.01.2011 в 12:49:55

хАХАХХАХА Бойко пак полудя , как може да си мисли такива неща се чудя само !

#23 minuvach 27.01.2011 в 18:50:21

Бахти простотията...говорел на народен език...нек'ви (под)платени социоложки разсъждаваха онзи ден! Тоя е по зле и от (президентът) жмж...а оня беше...тъп, тъп та вдлъбнат....огънат много навътре даже!

Новините

Най-четените