Бареков вече държи кворума в парламента

Независимият депутат, който напусна ГЕРБ, Светлин Танчев, става вторият представител на "България без цензура" в парламента, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

Така партията на Николай Бареков е на път да се сдобие с трети "свой" депутат. Първи декларира, че се присъединява към ценностите на новата политическа формация земеделецът Румен Йончев. Бившият шеф на данъчните при ГЕРБ и депутат от групата на Бойко Борисов - Красимир Стефанов, също има влечение към Барековата партия, но като експерт. Сега и Танчев отива там.

Новината за Танчев бе потвърдена на среща на "България без цензура" и КТ "Подкрепа". Целият партиен социално-икономически екип се видя с хората на Константин Тренчев, за да търсят допирни точки.

Предстои и консултативна среща на експерти от "България без цензура" и специалисти от КТ "Подкрепа", където ще е и Танчев.

"Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента", коментира Танчев. По-късно той беше изключен от ГЕРБ.

Двамата с Румен Йончев ще внесат два законопроекта в скоро време - единият е за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият е за подпомагане на стартиращ бизнес.

С двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират, прогнозира агенция Фокус. БСП и ДПС събират общо 119 депутати, след като Йончев се отцепи.

Делян Пеевски обаче по традиция не идва на работа, макар че Конституционният съд го възстанови като депутат, а Стефан Данаилов отсъства заради лечението, на което се подлага, за да пребори рака. Така че социалистите реално са 117.

Димитър Главчев от ГЕРБ коментира, че тримата депутати на Бареков в парламента трябва да притесняват БСП, тъй като сред тях е първият напуснал групата на социалистите - Румен Йончев.

#1 John Smith 25.02.2014 в 10:10:53

Бареков, както я е подкарал ще влезе в Парламента и без избори. Вероятно ще има избори на куково лято. Относно тоя пич, еваларка му права. Ученото си е учено, не случайно е бил в Америка, на Уолстрийт- там знаят къде са парите. Боко е пътник, скоро му сецнаха кокаиновата доставка за 273 мил. евро. и свежите пари за избори, подкупи и протести ги няма.

#3 John Smith 25.02.2014 в 12:26:29

Инфото е секретно, а Гугъл проследява.... Питай кварталният дилър

#4 Borracho 25.02.2014 в 13:08:22

Ейсега ше ида да питам кварталния дилър, много сме близкис него, заедно завършихме магистратура по право в софийския Ти намери какъв източник да посочиш, за да докажеш твърдението си... кварталния дилър аххахаха

#5 John Smith 25.02.2014 в 13:37:20

И как мислите се финансира партия и се печелят избори? С пари спестени от детски закуски??? От Асоциация на свободното слово "Анна Политковская", носител на Международна награда за защита на човешките права "Златен гълъб", са изпратили днес сигнал до председателя на Европейския парламент Йежи Бузек и до главния прокурор Борис Велчев, с искане за образуване от Прокуратурата на досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов, настоящ министър-председател на Република България. Искането е направено от членовете на обществения съвет на правозащитната асоциация инж. Петър Пенчев и редактора на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов, след станалите известни от две информационни агенции публичните показания от 25.11.2011 г. в български съд на свидетел за престъпно посегателство срещу закона, извършено от Бойко Борисов. Правозащитниците се позовават на съобщението от Агенция "Фокус" за публичното заседание по друго дело в Шуменския окръжен съд, на което подсъдимият по делото „Килърите" Васил Костов – Кеца проговори за връзките на Бойко Борисов с групировката СИК. Костов е присъствал на среща, състояла се във Виенската градина на паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и евентуално Венцислав Стефанов. На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР. Костов е бил и на друга среща на босове на СИК, веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не са давали повече от 10 млн., но се разбрало, че Бойко Борисов има бригада, която да окаже натиск върху тях. Васил Костов – Кеца е заявил още, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока.

#8 pepe 25.02.2014 в 22:39:42

Айде стига сте го раздухвали тоя Бареков - поредния наглец, който иска да повярваме, че точно той е "гласа на народа" - аман от такива гласове. И честно казано, макар че нямам много ласкаво отношение към Бойко, предпочитам го пред този - в Тиквата поне има някаква мачовска чест - не че е кой знае какво, ама като няма по-добро... Освен това Бойко вече знае, че може да лъже и хвърля прах в очите само до време. И стига с това политиканстване - хвърляне на празни думи и изказвания от типа "вервайте ми" - единственото на което мога да повярвам е сериозна и добре разработена програма - иначе на обещания сме се наслушали. И даже не ме интересува кой от кого е финансиран, интересува ме кой може да покаже програма - такава, която може и да не обещава чудеса, а малко подобрение и постепено, но съдържа и строен план за това как ще го постигне, кога, какво ще похарчи за това и как ще възстанови похарченото /да, и не разчита на "подобряване на събираемостта на данъците" при положение че данъкоплатци не са останали/.

#9 deowin 25.02.2014 в 22:57:58

>не случайно е бил в Америка, на Уолстрийт Интересно ми е откъде в главата ти се е пръкнало подобно убеждение, след като първо изобщо не е вярно, и второ - дори не се пробутва като някаква "истина" от сходни на теб заблудени ов.. души.

#10 John Smith 26.02.2014 в 08:20:52

За Прасето: Интервю на Кристина Босева - Г-н Танчев, кога заминахте в Америка и защо? - През 1992 г. завърших 7 клас в България и заминах за Северна Америка. Това стана с една програма за обмяна на ученици. Заминахме около 15 деца, всички на възраст между 14 и 20 години. Настаниха ни в американски семейства, за да научим езика и да се запознаем с американската култура. Когато попаднеш в среда, в която никой не говори твоя роден език, се принуждаваш много бързо да го научиш. Аз го проговорих за 6 месеца. След като завърших училище, се записах да уча в университет, който се казва "Бейкър Юнивърсити". Намира се на 40 км от Канзас Сити. Как получихте възможността да работите в една от най-големите банки в САЩ "Морган Стенли"? - След като завърших бакалавърската си степен, имах право или да работя, или да се върна в България. Аз реших да работя и потърсих оферти във вестник. Изпратих биографията си в "Морган Стенли" и ме викнаха на интервю. Запознах се с мениджъра на клона на банката в Канзас и си допаднахме взаимно. След това ми поставиха изискване да правя минимум по 10 млн. долара годишно печалба за банката. Аз започнах да докарвам повече пари от исканото и впоследствие ме изпратиха на специализация в централния офис на "Морган Стенли" в Ню Йорк. Той се намираше в една от кулите близнаци, атентата върху които видях с очите си. http://novinar.bg/news/svetlin-tanchev-finansovata-kriza-svarshva-v-kraia-na-godinata_MjgxMTszMw==.html

#11 Citizen X 26.02.2014 в 09:53:42

Ясноо, поредния тотално монйе дривън еуемент... Хехе, навремето наистина имаше такива програми и ако слушках ме чакаше семейство зомбита в Индипендънт, Минесоута. За добро или зло аз, обаче, не слушках и не пропусках случай да тегля една звучна на сем. Лъндкуист, некви пийскорпс избушени мормони, дето се водеха преподаватели. Все пак, тогава американския полуфабрикат все още се дъвчеше, опакован с лика на Еди Мърфи, Ал Гор и Фло Джо... А къде моеше да съм, ехее... П.С. Предполагам че тази година бБц ще е най-активна сред сиганското население. Чакам евровота с нетърпение

#12 deowin 26.02.2014 в 17:06:40

Грешка в комуникацията - помислих, че след като започваш мнението си с "Бареков.." и не споменаваш друго име, значи говориш за Бареков.

Новините

Най-четените