Полицаи са ранили простреляните при Empire State Building

Всички девет души, ранени в петък при стрелба до Empire State Building, са простреляни от полицаи, предаде The Wall Street Journal. От деветте жертви трима са били директно улучени от полицейски куршуми, а шестима са били ранени от части от куршумите.

В петък няколко души бяха ранени при стрелба близо до Empire State Building в Ню Йорк, след което предизвикалият стрелбата Джефри Джонсън е бил убит от полицаите. Той се оказа уволнен дизайнер на женски облекла и аксесоари, работил за компанията Hazan Imports, която има офис в Empire State Building. Застреляният от него човек му е бивш колега.

Шестима от ранените вече са изписани от болницата, а другите трима остават за лечение, като състоянието им е стабилно.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг и комисар Реймънд Кели от полицията в града защитиха действията на полицаите, като подчертаха, че служителите на реда не са имали друг избор, освен да застрелят Джонсън.

Един от полицаите е изстрелял девет куршума, а друг - седем.

#2 Rodrigo Diaz de Vivar 26.08.2012 в 15:31:20

И така трябва да бъде. Ако беше тук, стрелеца щеше да застреля бившата си колежка, полицаите нямаше да го гонят, понеже повече от 50 метра не могат да пробягат, но той пък нямаше да е бягал, а щеше да ги е ошамарил и двамата и да си е отишъл спокойно подритвайки шапките им. На другият ден щяхме да четем във вестниците, че за случката е виновен Сергей Станишев, Иван Костов и ниските заплати на полицаите.

#3 pepe 26.08.2012 в 16:46:12

Полицаите са застреляли само 9 души - много слабо. Следващия път трябва да използват автоматично оръжие. И някоя гранатка да бяха хвърлили също може би, че така няма достатъчно жертви.

#5 VL-2 26.08.2012 в 21:57:12

'начи ... килнал онаа чума ... оно така си требе .. да гинат. ... Ма тия що се мешат, куките ... и нервни ебаси ... па и черни ... абе ебем ти демокрацията ... Батето Славков, Бог да го прости, беше закрил това като държава.

#6 Зеленото човече 27.08.2012 в 09:56:17

Кой знае как са се ошашкали и са стреляли кой където види. Не че имам нещо против ню йоркската полиция, но е малко непрофесионално да изпозастреляш сумати невинни хора и накрая да кажеш – ами стана грешка. Какво, ако някой беше загинал... Нали затова се учат и за това тренират.

#8 Scooby Doo 27.08.2012 в 13:16:13

Родната полиция ги пази!

#9 Scooby Doo 31.08.2012 в 20:59:31

Аре кафето вече две американски стрелби изпуснахте - вчера в училище, а днес в супермаркет в Джърси. Еми време си е за нова промиваща мозъците статийка колко са тъжни българите и колко са щастливи американците. Направо се изтребват от щастие.

Новините

Най-четените