Скоро - акция "Булдозер" на Боянските сараи

Масивната ограда около т. нар. сараи на Ахмед Доган в столичния кв. "Бояна" е незаконна, реши окончателно петчленен състав на Върховният административен съд (ВАС). Определението на магистратите е от 16 февруари, съобщиха вчера от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), пише "Труд".

Имотът е собственост на фирма "Делта епсилон" АД. Оградата около известните като Боянски сараи на Доган, регистрирани като четиризвезден хотел, е висока 2.20 метра. А трябва да е от 60-сантиметров плътен зид с прогледна ограда над него - решетки или мрежа.

Преди 2 седмици ВАС обяви за незаконни още две постройки в имота - навес с барбекю и контролнопропускателен пункт.

За тяхното премахване от ДНСК са изпратили на 15 февруари покани за доброволно изпълнение до собственика "Делта епсилон" АД. До вчера обаче не се знаеше дали те са стигнали до адреса, тъй като са изпратени като писма с обратна разписка. А от пощите обратната разписка все още не е върната в ДНСК.

В крайна сметка 5-членният състав на ВАС е оставил в сила решението на по-долната инстанция, че жалбата срещу събарянето е процесуално недопустима. С този аргумент собственикът на имота на ул. "Беловодски път" "Делта епсилон" АД загуби и оспорването за барбекюто и бариерата.

След като фирмата е получила поканите да събори доброволно барбекюто и КПП-то, тече 14-дневен срок за изпълнение. Ако собственикът не бутне постройките, започва процедура по избор на фирма, която да го направи принудително. Предстои оттам да изпратят покана и за премахване на оградата.

"Ако пристигне такава покана, ще го направим сами", лаконичен бе Камен Костадинов от ръководството на ДПС, съобщи "24 часа".

#1 MacAllister 22.02.2011 в 15:21:51

Като чета как ни занимаваха повече от година с огромния национален проблем навеса, барбекю на Доган все си спомням как същия тоя Доган поне имаше доблеста да каже нещата право в очи - за обърчите от фирми, за връзката на политиката с бизнеса по принцип. Няма какво да се правим на улави, много добре си знаем какви са и сегашните и предишните и всичките ... Започвам да изпитвам едно нездраво желание - да видя какво ще направи Доган, ако му падне да си го върне. Признавам си - извратено е, но при тоя кокошкарски сеир дето гледаме не мога да се освободя от него.

#2 newmind 23.02.2011 в 18:23:24

Според Плевнелиев ще има Булдозер и срещу балконите!Министрите и законите всъщност не трябва ли да служат и да са в полза на народа? Народът очаква от Плевнелиев, ЧИНОВНИЦИТЕ в МРРБ да си изпълнят високо експертно и много честно задачата за балконите:Надяваме се,че вече правилата са интегрирани Въпросът накратко е: 1. Какво е обещаното решение на проблемът с незаконно усвоените балкони в цяла България? Тук имаме закъснение от срокът,който сам си сложи и обеща министърът в студиото на Дарик радио, а именно 1 януари 2011г. Защо продължава терорът от страна на ДНСК върху обикновени граждани, да си разрушават остъклените балкони,след като ДНСК е сезирано чрез медиите за целия проблем касаещ един милион остъклени и усвоени балкони в цяла България? На 1 февруари Плевнелиев даде пресконференция за незаконното строителство,но не каза нищо нито за "остъклените" нито за бутането на незаконната почивна станция на Министерски съвет в чашката на яз.Искър, както беше обещал в интевюто пред Дарик! Тези неща Високо уважавани Журналисти не бива да забравяте и да питате! Защото, ако на хора които не си държат на думата се вдига рейтинга не искам да мисля за хората които го вдигат. Нека да видим разрушени няколко от включените в списъкът на Плевнелиев за бутане балкони и тогава да измерим отново рейтингите! Вижте какво се разрушава от списъкът на Плевнелиев с който той се гордее: 507. РД-14-34/08-05.2009 Ремонт на помощно училище-интернат "Н.Й.Вапцаров" гр. Елхово в процедура на премахване ! 306. РД-14-1388/04.10.2006 Остъкляване на балкон /от ап.на ІІ-ри ет. към вътрешния двор на жилищната сграда/ м."Изток-Изток", гр.София в процедура Какво ще прави Плевнелиев с незаконните държавни сгради? Ето ви част от незаконните държавни сгради и инфраструктура: 1.Сградата където е ДНСК във София (бул. Хр. Ботев №47),без акт 16. 2.Почивната сграда на Министерски съвет в чашката на язовир Искър.Без акт 16 и каквито и да е документи за собственост и проекти. 3.Проходът Хаинбоаз да бъде затворен, реши състав на Административния съд във В. Търново.Нъпълно незаконен,без акт 16! 4.Стадионът в Пловдив.без акт 16 ................... ................... Купища сгради,мостове,пътища, и подлези са без каквито и да е документи и са напълно незаконни според сегашния ЗУТ! Моля радетелите на достойните преходи и високият морал да вземат светкавично отношение и да си изравнят критериите за незаконно строителство и сгради. Нека аршинът да е един и същ за всичко незаконно. И естествено чакаме Плевнелиев и Гечева да започнат да разрушават и всички държавни сгради и пътища които продължават да са незаконни! наистина ли тези хора се гордеят със списъкът на незаконното строителство!? Моля журналистите да видят сами за какви "сгради" става на въпрос - кенефи,огради,козирки и остъклени балкони. И това ако е флагманът на незаконното строителство!? Ужас!!!!!!!!! И това ще е така докато станем нормални хора с нормални управници и нормални закони. Бог да пази България!

Новините

Най-четените