Тауър Бридж се сдоби с уникален стъклен под

Горната пешеходна част на комбинирания мост Тауър Бридж в Лондон се сдоби с остъклен под. Така посетителите на едно от най-известните и туристически места в света, могат да се насладят на изглед от 42 метра височина над река Темза.

Цената на приспособлението, което се състои от около половин дузина панели, е 1 млн. паунда. Остъкленият участък е дълъг 11 метра.

Гледката, която се разкрива от пода от пешеходната част е зашеметяваща: туристите и посетителите могат да видят "от птичи поглед" движението по подвижната част на моста, което, когато мостът е свален, включва автомобилен трафик, градски транспорт, пешеходна и вело-алея.

Долната, подвижна част на Тауър Бридж, се вдига около 1000 пъти годишно, за да позволи преминаването на високи търговски кораби, шлепове, натоварени със стоки и круизни кораби.

Сега гледката на повдигащия се мост отгоре може да стане достояние на всеки посетител.

Тази година мостът над Темза, смятан за един от най-красивите в Англия и възприеман като символ на Лондон, навърши 120 години.

Той е открит на 30 юни 1894-та година от Уелския принц, по-късно е коронован като крал Едуард VII.

"За пъри път, посетителите ще могат да се насладят на една необичайна за Лондон панорама, да видят града и Темза от никога досега невиждана гледна точка и всичко това от 42 метра височина" - коментира Кристофър Ърли, маркетинг мениджър на Тауър Бридж за BBC.

Новините

Най-четените