Над 300 арестувани от "Окупирай Уолстрийт"

В САЩ бяха арестувани над 300 участници във вчерашните протести по случай втория месец от появата на движението "Окупирай Уолстрийт". Най-голям е броят на задържаните в Ню Йорк - 180 души.

Сред тях има и ранени както и сред полицаите, които са се опитвали да разпръснат демонстрантите. Седем служители на реда са пострадали при опитите да разпръснат демонстрациите. Сред арестуваните е и пенсиониран капитан от полицията, който дошъл на протеста облечен в парадна полицейска униформа.

Според Асошиейтед прес много от участниците в протестите носели със себе си оцет като средство за противодействие срещу сълзотворен газ. Полицията конфискувала вериги и катинари, с които някои от протестиращите имали намерение да се заключат към вратите на офис зданията във финансовия район на Ню Йорк.

Над 60 души бяха арестувани и в Лос Анджелис, Лас Вегас и Портланд. Още десетина души са арестувани в Сейнт Луис заради опит да блокират движението по един от мостовете над река Мисисипи.

Протестите почти напълно блокираха дейността на такситата и на курирерските фирми в тази част на Манхатън. Служителите на фондовата борса пък са допускани до работните си места през полицейски пунктове.

Полицията още от сутринта вчера прегради улиците около борсата в намерението си да изтласка протестиращите от района.

Преди дни властите изгониха участниците в движението "Окупирай Уолстрийт" от парка "Зукоти", но те се върнаха.

#1 Чинчифон 18.11.2011 в 12:46:32

"Окупирай Уолстрийт" за сега е само малка пъпка върху красивото лице на САЩ.Но ако властите там продължат да си изтърват нервите,като Башар Асад,тогава арестите могат да превърнат протестите в голям цирей.Пак там.

#2 deowin 18.11.2011 в 19:02:00

Даже пъпка не е. Никой не ги взима на сериозно, освен самите те. Почети какво пишат хората из щатските форуми ако не ми вярваш.

#4 deowin 18.11.2011 в 21:46:36

>Да се присмиваш е много лесно. А кое е трудно? Да викаш 'не ми харесва!' без да даваш никакви идеи за решаване на проблемите? Не коментирай ако не си запознат. ОУ не се борят ЗА нищо. Те се борят ПРОТИВ, и по-точно - против това, че на ТЯХ положението им е лошо, вместо да си седнат на задниците, да си намерят работа, и да направят нещо за оправянето на икономиката. Щото е много лесно да сочиш пръст към УолСт, и да викаш, че те са виновни, особено когато нямаш хал хабер идея какво всъщност правят хората на УолСт.

#6 Чинчифон 19.11.2011 в 12:29:55

Иване,много е трудно да пишеш нещо на хора,които мразят да четат!И в същото време те да пишат с вярата,че сериозните коментатори четат дори и техните простотии.Живеем в държава,където полицията е по важна от БАН,от СУ,от училищата и от болниците,взети заедно.И интелектуалният титан Ицо е почетен доктор,вместо майстор на спорта.Както беше Гунди!

#7 YOLE 19.11.2011 в 15:19:57

Чинчифон , задачка за първи клас : Ако БАН има стогодишна история/ и повече /, а България потъва от шестдесет години все по-вече , що прави БАН за България ?

#8 Чинчифон 20.11.2011 в 13:18:15

Драги YOLE,само преди 22 години България беше с население от 9 милиона,с гарантирано напълно безплатно образование и здравеопазване.Нямаше безработица,а българите почиваха на море всяко лято.И още нещо,магазините продаваха евтини продукти и често стояха празни,защото хората веднага купуваха всичко,което им харесва.Да ти обяснявам ли и за цените на тока, за водата,за парното и за данъците?Стига пропаганда пич,виж фактите!

#9 deowin 21.11.2011 в 18:05:57

>5 иван | 19.11.2011 10:58 >Научи английски, прочети декларацията от 30 септември и възможно е да разбереш за какво става дума. Иване, всъщност живея на 2 преки от парка Зукоти, така че бих заложил, че съм значително по-наясно от теб с това, което става тук. Така че хайде да не предполагаш наивно, че изразявам неинформирано мнение, щото в случая неинформираният би бил ти, ако декларацията им от 30ти септември (доста остаряла) е опорната точка на виждането ти за окупиращите. Без да живееш до тях, без да ги гледаш всеки ден, без да следиш статиите в NYT и WSJ за протеста.

#10 deowin 21.11.2011 в 18:18:36

>Иване,много е трудно да пишеш нещо на хора,които мразят да четат А, не, изобщо не мразят да четат! В 'библиотеката' им в Зукоти парк (разбирай няколко кашона с мърляви книги), може да се видят шедьоври на писмената култура с имена като 'Encyclopedia of Psychoactive Drugs' и 'My name is Will : a novel of sex, drugs, and Shakespeare'

Новините

Най-четените