Бащата на македонците - в центъра на Скопие

Паметник на Филип Македонски ще бъде издигнат днес в центъра на Скопие, предаде агенция Фокус, като цитира електронното издание Нетпрес.

Паметникът ще бъде издигнат на площад "Карпошово възстание" пред сградата на министерството на транспорта и съобщенията.

Фигурата е висока 13 метра и ще бъде поставена на постамент от 15 метра. Около нея ще има придружаващи елементи и фонтан. Паметникът официално е наречен "Воин".

#1 Iratais 22.05.2012 в 13:52:55

Не беха ли кръстили *Воин на кон* статуята на Сашко? Тоз па бил само *Воин*. Много са оригинални макетата завалиите.

#2 crazyforest 22.05.2012 в 13:53:36

Смешно е как гърците имат претенции за този трак - Филип Македонски, който дори гръцки не е знаел. Браво на македонцияте, и ние трябва да сме по-смели за историята ни.

#3 Iratais 22.05.2012 в 14:30:05

Къде е минал бако ти Сашо насекъде като е писал е почвал със *Аз Мегалександрос, Елинът....*. Не знам как по-ясно мое се каже та да разберат тия ора, че нищо общо немат с тоа човек. Македоните са били сметани за варвари верно, ма ако става въпрос по тоя край, де сега живеят макетата, са живели Илири и Пеласги. Древните македонци не са живели на територията на днешна Македония. Да не говориме па що келти са се изпонаселили по и около Родопите. Начи да залагат на некъв отдавна изтлял пустиняк, с който немат нищо с нищо общо, да им вдъхва патриотизъм и да ги нарани, облече и напраи по-добри ора начи са много зле горките. Толко пара потрошиха за тия глупости вместо да налеят у икономиката или у некви реформи. Балкански синдром.

Новините

Най-четените