UK? Yuk

"Не идвайте във Великобритания. Вече е пълно. Ние мразим себе си и вероятно ще намразим и теб". Това гласи един от плакатите, които читателите на авторитетния "Гардиън" са създали, за да съсипят мерака на кандидат-имигрантите.

Инициативата на вестника е в чест на вдъхновената от правителството антибританска кампания за отблъскване на потенциални пришълци.

Министрите сериозно мислят да очернят родината си, за да я предпазят от нашествието на неграмотни тълпи от цял свят.

Всички медии, независимо от цвета им, с удоволствие пригласят на правителствените усилия. Само че някои от плакатите в сайта на "Гардиън" са откровени обиди, особено този, който призовава на Острова да дойдат чистачи за многобройните тоалетни.

Мишена на негативната кампания сме и българите, заедно с румънците, тъй като през 2014 г. за двете държави трябва да паднат трудовите ограничения на британския пазар на труда.

Жълтата преса отдавна заплашва, че Островът ще бъде наводнен от масова имигрантска вълна от двете най-бедни страни в Европейския съюз, които последни влязоха там и съответно трябва да чакат, за да работят свободно на Албиона.

Проблемът на британците е, че в продължение на десетилетия приемаха пришълци от цял свят, лъскайки изчезналото си имперско величие.

Кризата срути идеала за мултикултурната държава, тъй като се оказа, че толкова много националности трудно могат да съжителстват в държава, където работните места са дефицит и все повече хора живеят на социални помощи.

#1 pixie 29.01.2013 в 14:53:48

Много надписи и все на английски...Ако англичаните се страхуват от нашите роми, да си направят плакатчетата на български, за да може всичко да е ясно. А за другите, които разбираме и говорим езика им, да не се тревожат - няма да ги наводним.

#5 цезар 30.01.2013 в 10:05:33

и на табелите за софия ако може да сложат подобни надписи

#6 Блуждаещ читател 30.01.2013 в 21:30:12

Все съм си мислил, че ние сме уникални в плюенето на собствената си държава, но тия къртят. Това показва, колко далече са от циганския проблем в БГ и Румъния. Но никога не е късно да станеш за смях на цялото село.

#7 edin nedin 31.01.2013 в 20:50:13

Живея и работя в тази страна (UK) и реших да споделя някои мисли относно негативната кампания в кралството: 1. Докато са членове на ЕС не могат да ограничат съгражданите ни да си търсят работа и ако в рамките на 3 месеца успеят могат да останат - работа има за всички , понеже местните предпочитат да правят деца на партньорите си и после да делят помощите - познато ви звучи може би?! 2. Кризата тука е повсеместна и заплащането не е както е било преди 5/6 години, но въпреки това е значително по-добро от почасовото заплащане в родната България. 3. Важно условие е да имате познания по английски - нещата ще се случват по-лесно и бързо! 4. Бюрокрацията макар и многобройна върши работа и неща като пари под масатя аз поне не съм видял, но трябва да сте търпелив и спокоен. 5. Винаги ще бъдете третиран като чужденец - даже и с английски паспорт няма да ви приемат като техен, и още по-лошо в тази страна пълна с чужденци тези от новите страни членки са като трето качество - първо са американците, второ заселниците от бившите колонии и ние сме на дъното. 6. Има и положителни неща - няма дупки по улиците, относително чисто е и подредено. И в заключение - ако сте готов да се потопите в наистина противното време на острова, трудолюбив сте, амбициозен и търпелив заповядайте! И както казват моите колеги -‘ние сме за малко - ще се опитаме да върнем колкото можем от откраднатото от нас обратно у дома'javascript:emoticon('')

#8 edin nedin 31.01.2013 в 20:53:19

‘нас’ от предпоследния ред на коментара да се чете ‘тях’ имайки в предвид британците!

Новините

Най-четените