Костов очерта ДПС като риск за кабинета

Бившият премиер и екслидер на ДСБ Иван Костов очерта рисковете пред новото правителство, като първо посочи ДПС. На среща с граждани в Монтана Костов коментира, че това значи партията на Ахмед Доган да бъде приета като скрит или спящ партньор.

В момента в българското общество има голямо недоверие към ДПС и ако то разпознае някакво участие на ДПС във властта, то това няма да е добре за правителството, коментира Костов.

Следващ риск е способността на правителството да направи необходимите реформи. Секторите, в
които има най-голяма нужда от промени - здравеопазване, образование и съдебна система, са в ръцете на реформаторите. Защо изявените фигури на ГЕРБ не се наеха да застанат начело на тези министерства, попита риторично Костов.

„Ако Борисов даде поводи за недоверие в него, каквито е давал в миналото, това пак няма да е добре за кабинета", коментира той.

Следващи рискове за правителството са усложнената външна обстановка - двете войни в близост до нашата граница и бежанците. Риск е и тежкото наследство от предишните управляващи, обяви бившият премиер, който се оттегли от активната политика и ръководи Лабораторията "Управление на рискове".

Иван Костов коментира, че обстановката пред новото правителство е сложна и то трябва да се справи, за да оправдае направения компромис при сформирането си.

#2 Borracho 11.11.2014 в 13:19:06

"Вие сте един от тези безочливи управляващи г-н Костов които ни докарахте държавата до това положение...." Друго си е викаш, да дойде Д(п)С башибозука да те оправи хубаво, докато СерГей те държи да не мърдаш!?!? Или спаружения на Царя и шайката му бели якички а?

#3 dedo adji 11.11.2014 в 14:05:30

Гергана е абсолютно права, Костов е един от оставилите тежкото наследство. Не е сам, има много ортаци, но утежняващо обстоятелство е, че продаде надеждите на народа. А като падна се направи на ощипана ученичка и с отказа си да се коалира с НДСВ ги хвърли в краката на ДПС. Хем още от Филип Димитров се знаеше, че ДПС е змия в пазвата на всяко правителство.

#4 daysydogy 11.11.2014 в 18:14:19

dedo adji, изобщи нема да се абим да ти обяснявам, че джама е стъкло...

#5 Citizen X 11.11.2014 в 19:30:33

Че е един от най-кадърните ни политици, спор няма. Че е и мижитурка, и тотален човешки боклук, отново мисля няма нужда 'а се конфронтираме. От изложеното в статията, не знам дали има някой 23-годишен, дето да не мое ги даде тия сентенциЙ... Браво Ваньо, браво Костов!

#6 daysydogy 11.11.2014 в 19:53:36

Мижатурките са хора като Citizen X!!! Сорри Citizen X...

#7 dedo adji 11.11.2014 в 20:26:26

Кученцето с маргаритката, остани си с вярата в Костов. И аз му се доверявах отчасти, докато не обяви, че сестрите в Либия може и да са виновни, и че българският национализъм е погребан. Ма кво с'я, щом Велика Британия, и то в периода на най-голямото си величие е имала министър-председател евреин, ние по-долни ли сме, че да не си изберем един циганин.

#8 Citizen X 11.11.2014 в 22:03:32

Дейзи... Пази Боже сляпо да прогледа! А щом разпореди от тая вечер-нататък ще съм мижАтурка... И ще чакам твоята безценна команда за ново превъплъщение, команданте

Новините

Най-четените