Според Костов цари тодорживковско безочие и простотия

ГЕРБ прикрива кризата с тодорживковско безочие и простотия, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на Деветото национално събрание на партията. В критичната си към управлението реч Костов каза:

"Тягостна е реалността на икономическата криза, на недопустимата младежка безработица, на напускащите страната разочаровани българи. Срамен е упадъкът на нравите. Срамно е всичко това да се прикрива с посредствен политически спектакъл с тодорживковско безочие и простотия. Същевременно е опасно, защото спектакълът отвлича вниманието от тъпченето, един по един на принципите на демокрацията".

Според Костов по време на управлението на настоящото правителство корупцията е проявила нова форма на рекет, придобиване на фирми и прокарване на корпоративни интереси в законите. "Видима е деморализацията в обществото, от нея се възмущават всички, но тя продължава да нараства. Българинът живее все по-трудно, управлението не намира правилните мерки за излизане от кризата", каза още той.

По думите му ДСБ може да бъде компетентна и силна опозиция. "Трябва да се противопоставим на несправедливото правосъдие, както и на полицейщината, която потъпква правата на човека. Трябва да показваме на избирателите, че ние сме различни от ГЕРБ. Трябва да напомним, че като реформаторска десница изкарахме държавата от много по-тежки ситуации", подчерта Костов.

Според него е невъзможно излизането от кризата без участието на ДСБ. "За нас Синята коалиция не е апаратен проект, само обединената десница е алтернатива на левите и либералите, както и на популизма на ГЕРБ. В момента от СДС се опитват да излязат от кризата, в която сами се поставиха, след като отхвърлиха продължаването на коалицията. Политически коректно е да подадем ръка на нашите партньори", допълни Костов.

"Не трябва да допускаме някой да се рекламира като по-доброто ДСБ, това ще е само фалшификат", каза още лидерът на дясната партия. Искаме да върнем човека в центъра на политиката, да възстановим възрожденския порив за национална държава, заяви Костов.

Тагове: иван костов, дсб
#1 Чинчифон 01.07.2012 в 12:27:03

Не мога да не се запитам дали Иван Костов е споделял мнението си за Тодор Живков докато той беше жив?Защото тогава оценката му би имала някакво значение.А сега просто се излага,защото се вижда,че "На умрялото куче нож вади"!Този другар Костофф не е политик,а е политически сводник!

Новините

Най-четените