Изгоря яхтата на Емил Димитров

Яхтата на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров изгоря напълно в Несебър, предаде БГНЕС.

При умишления палеж изгоряха общо четири яхти - три от тях са напълно унищожени. Едната яхта е собственост на руски бизнесмен, която е и най-скъпата.

По данни на МВР пожарът е лумнал около 4.34 часа на 24 юли. Четирите яхти са се намирали във водата на 50-ина метра от централния портал и фургона на пазача.

Огънят е тръгнал от първата яхта, но заради силния вятър пламъците се разпространили и върху другите три плавателни съда. Три от лодките са изгорели напълно, а крайната дясна е с обгорял корпус, уточни полицията. 

При огледа до щурвала на една от яхтите са открити обгорял вестник и 10-литрова туба със запалителна течност. По данни на полицията този плавателен съд е собственост на фирма "София Моторс", а останалите три са на фирмите "Аква спорт" ООД - Балчик, "Елеонора транс" - София, и на руски гражданин.

Именно в "Елеонора транс" един от собствениците е Емил Димитров, а другите двама са майка му Елеонора и хотелиерът от Слънчев бряг Славян Теофилов, установи проверка в системата "Дакси", пише "24 часа".

"Моята лодка е атакувана умишлено, не тази на "София Моторс", каза Георги Тодоров от Балчик, собственик на фирма "Аква спорт". Съсобственикът на "София Моторс" Георги Рочков също отрече неговата моторница да е подпалена умишлено. И двамата предприемачи се занимават с предлагане в Слънчев бряг на парасейлинг - полет с парашут, теглен от лодка.

"Нямам съмнение, че атаката е към мен и е свързана с парасейлинга. Още в началото на сезона получих заплахи, че ако не се махна от Слънчев бряг, нещата ще се оправят по друг начин", заяви Тодоров. Той бил наясно откъде идвала заплахата. Тодоров е вносител на лодки за парасейлинг, в нощта на палежа имал още три на същото пристанище, но те са непокътнати.

Яхтеното пристанище на Националната ветроходна база се намира встрани от провлака, свързващ Новия и Стария град

Донът на ГЕРБ

През последните месеци Емил Димитров, който бе сред най-близките на Бойко Борисов, открито нападна Цветан Цветанов и Искра Фидосова.

Димитров съобщи, че по времето на Цветанов в МВР е имало и група за мокри поръчки. Той разказа как Цветанов е рекетирал частни фирми и дори е придобивал чрез натиск част от тяхната собственост.

Бизнесменът, нашумял и с пътуването на футболните отбори с "Авиоотряд" 28, беше известен с лобистките поправки, прокарани заради бизнеса му в няколко закона. След като ГЕРБ падна от власт, Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси разкри конфликт на интереси при Димитров заради тях, след като близо година мълча по казуса.

Бившият депутат обяви, че Фидосова и Цветанов стоят зад решението на КПУКИ. Разкритията около Филип Златанов - шефа на комисията, и тефтерчето му, го потвърждават. Лобистките поправки в законите обаче също са факт.

В момента група отцепници от ГЕРБ начело с Емил Димитров подготвят свой политически проект.

#1 pixie 26.07.2013 в 09:15:54

Горкичкият!

Новините

Най-четените