Бат Сали твърди, че протестите срещу него са платени

Депутатът от ДПС Александър Методиев, известен още като Бат Сали, няма да се откаже от мандата и обяви, че протестите срещу него са платени, „защото Кюстендил и Дупница не са цяла България".

Първото заседание на новия парламент бе предшествано от протест срещу него, като за целта пристигнаха около 700 недоволни от двата югозападни града, водени от кмета на Кюстендил Петър Паунов.

„Протестът е лично срещу Александър Методиев, а не към закона, защото циганинът Александър Методиев спря кранчето за купуване на цигански гласове от всички политически партии. Това е проблемът. Тези протести срещу личността на Александър Методиев са купени", коментира Сали пред парламентарните репортери.

„Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм народен представител само в Кюстендил или Дупница", допълни той. Методиев обяви, че изходът в спорната ситуация е промяна в закона, която той би подкрепил.

Той беше депутат от ДПС и в предишния парламент. На вота на 5 октомври Методиев получи с осми резултат за ДПС в Кюстендил - районът с най-слабо представяне на движението - 1.47%.

ДПС има 864 гласа в област Кюстендил, но преразпределяне на гласовете от чужбина прави Александър Методиев от Самоков депутат от Кюстендилски регион.

#1 pixie 27.10.2014 в 21:28:41

„Аз съм народен представител на всички граждани на Република България, не съм народен представител само в Кюстендил или Дупница" - Не съм нито от Кюстендил, нито от Дупница, но и аз не го искам в парламента. Не харесвам нахални хора, които искат да са във властта, дори и когато избиращите не ги искат. Волята на народа?! Протестът не бил срещу закона, а лично срещу него - що да не е и срещу закона? Ние не сме го гласували тоя закон. Значи, в парламента се навират хора, които не искаме, за да гласуват закони, които не искаме...Егаси демокрацията! Той щял да е за промяна в закона - все едно да реже клона, който го вкара в парламента. Пък и каква гаранция, че някой ще тръгне да го променя тоя закон, че пък да имаме и гаранция, че бат Салито щял да гласува за промяна. Жалко, че протестите не успяват да постигнат нищо. Какво трябва да направим, за да изкореним наглостта?

#2 VK 28.10.2014 в 07:31:36

Не съм нито от Кюстендил, нито от Дупница, но и аз не го искам в парламента. Не харесвам нахални хора, които искат да са във властта, дори и когато избиращите не ги искат. За разлика от теб Бат Сали знае какво говори и е избран според закона. И не е само той , дето е влезнал след преразпределение на гласове. Нито е от вчера този закон, нито промяната на М. Манолова го вкарва в парламента. Винаги се е получавало такова преразпределяне, защото самата пропорционална система цели да не се губят гласове и местата в парламента да се разпределят според изборните резултати. Колкото и да протестират, ДПС има определен брой гласове и според тях печели определен брой депутатски места. Бат Сали получава мандат не заради 800 гласували в Кюстендил,а влиза със същия брой гласове както всички други! Ако сте искали по-различни резултати , да бяхте отишли да гласувате, а не да се организират идиотски протести. Защо не протестираха на по-предните избори , когато Бат Сали е бил е листите на БСП (коалиция)? Как един не се намери да протестира, че е народен представител в предишното народно събрание? Значи досега не беше проблем , а сега изведнъж стана !

#3 pixie 28.10.2014 в 08:52:24

Първо на първо, гласувах. И какво от това? И второ, да, присъствието на бат Сали в парламента е проблем, все някога трябваше да стане проблем. Не сме го разбрали, че изобщо е бил в състава на предния парламент. Ти знаеше ли? Чу ли го един път от трибуната? Ти ли ще ми дадеш гаранция, че нещо ще се промени? Аз и ти ли можем да гласуваме промяна в закона, така че такива като бат Сали да не влизат повече парламента? Нали протестите са законен начин да покажеш несъгласие. Какво друго ни остава на нас, които сме гласували? Според теб, това е условието.Е? Законът бил такъв. Добре, но това не го прави добър. И протестите го показват. Значи трябва да се промени. Ама ония в парламента се смятат за богопомазани и недосегаеми. Затова не им пука, и затова за когото и да гласуваш, едва ли ще го промени ефективно. Ама ти си гласувай.

#4 VK 28.10.2014 в 09:19:18

Явно непознаване на изборния закон!Вземете се поинтересувайте от основни положения! Щото давате разни смешни доводи и предложения. Бат Сали е депутат на ДПС, а не на Кюстендил или Дупница. Народен представител на тези гласували за тази партия. Ако те са решили, че става, си е техен проблем, а те както виждам нямат такъв. Ако другите имат проблем с ДПС - има избори , да до покажат с гласовете си! Дори и да се откаже Бат Сали , няма да влезе на негово място представител на друга партия, както искат и за което протестират. Нема такава възможност, никаква! Ако той се откаже , ще влезе следващия от листата, от която е избран - в случая ДПС. Затова и са идиотски протестите. Сигурно некой се е охарчил (от другите партии) да стане депутат, ама му се сбъркала сметката и сега почва едно вайкане.... А като искате правова държава, това означава да се спазват законите. Има си начини как се променят, пак законови, а не с викове и крясъци. Но както и да се промени един закон , той не може да има обратна сила, така че пак стигаме до идиотските протести. Не може заради всеки келеш, дето някой закон не му отърва, да се променят през ден закони. Нема такава държава, дето да го прави. Законите са затова, да се спазват, а не да се нагаждат според зависи. Другото е анархия. Това ли искате?

#5 vasil111 28.10.2014 в 14:35:21

Е, чак идиотски е твърде пресилено да се категоризира този протест срещу Сали. По тая логика и свинята си беше избран миналата година законно от парламента и като такъв трябваше да няма протест докато не се смени избралия го парламент и правителство ли? Свинъока не просъществува, защо пък ДПС да не се откаже изобщо от мандата си доброволно?

#6 VK 28.10.2014 в 15:41:42

Парламента не беше избран много законно! След "костинбродската афера" нещата станаха съвсем различни. А относно самия избор - бяха извършени куп нередни и опасни неща. Протестът трябваше да е въобще срещу цялата манипулация наречена "избори" в оня момент, ама.... А и не на последно място - не протестите свалиха Пеевски , а съвсем други фактори!

#7 vanko 28.10.2014 в 16:50:53

Няма как да е по друг начин с такъв ръждясал (от самото създаване!) изборен кодекс...

#8 corenal 28.10.2014 в 17:58:53

Няма ли истински патриоти бързо и ефективно физически да отстранявт от страната ни тъпия малоумен, но манипулативен и дори агресивен мангал. Заедно със слабоумната "учителка" Баракова. Нима не обичате България?

#9 vasil111 29.10.2014 в 11:28:53

А, да, откровено казано "депутата- учителка" от Пловдив издигната от ББЦ е по голямо зло за държавността от ДПС - мангала.

Новините

Най-четените