ЦИК не допусна Алекс Алексиев до евровота

Централната избирателна комисия (ЦИК) не е допуснала независимия кандидат за евродепутат Алекс Алексиев до изборите, тъй като не отговаря на изискването да е живял последните 6 месеца в България или в друга европейска страна. Алексиев живее в САЩ и тама е настоящият му адрес.

Алекс Алексиев е бил съветникът на бившия премиер Филип Димитров и бе издигнат от инициативен комитет, в който влизат бившият зам.-кмет на София и бивш зам.-председател от СДС Иван Сотиров, икономистът Красен Станчев, монархистът Димитър Иванов.

Алексиев е син на убития след 9 септември 1944 г. от комунистите голям български художник и фейлетонист Райко Алексиев, емигрант е в САЩ от 1965 г., научен сътрудник е в института "Хъдсън", дълги години е работил в корпорация RAND, председател е на Центъра за балкански и черноморски изследвания в София.

Алексиев обяви кандидатирането си с остро писмо към сегашното политически статукво и участниците в него. Той е яростен критик на Русия и на зависимостта на България в енергетиката от руския газ.

 

#1 pepe 25.04.2014 в 00:27:17

Че то оставаше и да го допуснат - човек, който от години не е част от българската политическа система и може би наистина може да се опита да промени нещо в нея, поне да покаже, че може да има и друг вид политици, различни от тези с които сме свикнали.

Новините

Най-четените